Ce “spune” floarea ta?!

Cu totii stim ca femeile au o pasiune pentru flori, pasiune care in trecut era foarte des si atent respectata. Din acest motiv foarte multi dintre cei care au copilarit in aceeasi perioada cu mine (dupa anii ’90) au avut de “suferit” de pe urma florilor in ghiveci. Sa fim seriosi, cum arata camera unui barbat in devenire cu o muscata in fereastra!?! Terorizat de venirea iernii si de mutarea a circa 20 de ghivece cu flori in camera mea, ca doar temperatura trebuia sa fie optima, nu e de mirare motivul pentru care urasc din suflet florile in ghiveci. Daca vrei asa ceva, fa-ti o sera!

Din acest motiv actualei mele iubite i-am comunicat inca de la inceput ca daca vrea flori in ghiveci, poate sa stea cu maica-mea. πŸ™‚ Iar pentru cei care inca mai traiesc sub aceasta “teroare” sau pentru cei care adora florile in ghiveci, s-a creat un dispozitiv care ofera informatii pretioase despre planta, chiar pe propria tableta sau pe propriul smartphone. Acest dispozitiv poarta numele de Koubachi Wi-Fi Sensor si a fost creat de catre o echipa de specialisti din Elvetia.

De acum nu trebuie sa ne mai ingrijoram daca planta noastra are suficienta lumina, daca solul este cat trebuie de “hranitor” sau daca a fost udata corespunzator. Dispozitivul analizeaza tot ceea ce este important pentru planta si ne avertizeaza atunci cand aceasta are anumite “nevoi”. Dupa ce achizitionam dispozitivul, acesta trebuie doar introdus in pamantul din ghiveciul plantei, apoi instalam softul special al acestuia pe telefon sau calculator, introducem tipul plantei si tipul pamantului folosit si … gata!

De fiecare data cand planta trebuie udata, cand nu are suficienta lumina sau cand temperatura nu este optima, vom fi anuntati pe smartphone acest lucru. Pe continentul European exista deja magazine care comercializeaza acest dispozitiv cu sume care variaza intre 89 si 199 euro, daca tot scapam de o grija trebuie sa si platim pana la urma! As avea eu o idee, nu tocmai ortodoxa, despre un astfel de dispozitiv pe care am putea sa il folosim cu iubita, dar nu vreau sa fiu rautacios, daca ma intelegeti!