Ce trebuie sa stii despre peste si fructe de mare vara aceasta?

Fiind perioada concediilor si plin sezon estival, consider ca astazi este momentul oportun sa vorbim despre peste si fructe de mare.

De ce?! Pentru ca vom consuma “din plin” sau “mai des decat de obicei” aceste “delicatese”.

Daca suntem intr-un concediu in afara tarii, cu siguranta vom avea cel putin o masa care sa includa peste sau fructe de mare.

Asta in cazul in care nu suntem alergici sau nu toleram acest gen de mancare.

Ce trebuie sa stim despre peste si fructe de mare?

Atat pestele, cat si fructele de mare sunt alimente extrem de sanatoase, aducand numeroase beneficii starii generale de sanatate.

Trebuie sa fim foarte atenti atunci cand le consumam in stare cruda, fara a fi gatite. Si ma refer acum la sushi, pentru ca este cel mai des consumat tip de mancare de acest gen.

In teorie, pestele in stare cruda ne aduce multe beneficii nutritionale, cum ar fi aczii grasi Omega-3 atat de pretiosi, grasimile sanatoase si antioxidantii de baza.

Consumand pestele in stare cruda, vom reusi sa ne expunem anumitor bacterii sau paraziti.

Sa nu va mire daca in corpul vostru se dezvolta un vierme care atinge si cativa metri lungime. Este posibil asa ceva.

Asa ca, fiti foarte atenti atunci cand consumati pestele in stare cruda.

Nu peste tot este gatit corespunzator. Asa cum este posibil sa nu fie depozitat corect din momentul in care a fost prins si pana a ajuns la tine.

Copiii, varstnicii, femeile insarcinate sau cele care alapteaza, cei care au sistemul imunitar slabit, ar trebui sa evite consumul pestelui crud si a fructelor de mare.

Sa nu uitam de periculosul mercur, mineral natural care in cantitati ridicate ne poate fi toxic.

Somonul, crevetii, ar fi variante in care cantitatea de mercur este scazuta.

Nu trebuie sa uitam ca antioxidantii, acizii grasi omega-3 si grasimile sanatoase se regasesc si in legume si fructe. Trebuie doar sa stim sa le alegem cu incredere.

sursa imaginii: https://bit.ly/2vtqqAM