Ceea ce consumam in materie de televiziune/internet difera

Alegem tot mai des ceea ce “consumam” in materie de televiziune/internet. Iar asta este foarte bine. Generatiile tinere “ne dau lectii” in ceea ce priveste “pretentiile”.

Despre generatia bunicilor nostri nu avem prea multe de spus. Acestia consuma continut de tipul stirilor, talk show-urilor cu tema politica si probabil a reality show-urilor si uneori a serialelor turcesti.

Generatia parintilor a cam pierdut batalia cu televiziunea si internetul. Consuma tot ce li se ofera. Le place sa creada ca sunt informati si vor consuma orice le este oferit. Aceasta este si generatia care nu stie sa separe stirile adevarate de cele false.

Consumam in functie de varsta

Generatia dintre mine si parinti, cei de 40 este sub semnul intrebarii. Aici depinde mult de educatie, mediul din care provine. Mare parte este si plecata in afara tarii si nu prea o putem gasi pentru a o targheta.

Ei sunt ceva mai “pretentiosi”, la fel ca si generatia mea, 30+. Nu vom consuma orice fel de continut. Ne dorim ca timpul petrecut in fata televizorului sa fie de calitate. Nu ne permite sa-l irosim pe chestii inutile.

Generatia 20-30 daca se uita la televizor va fi strict la filme si poate la reality show-uri. Am observat ca s-a dezvoltat foarte mult acest fenomen si in tara noastra.

Dar si in functie de educatie

Intr-adevar sunt si mult mai bine “orchestrate”. Parca te mai poti uita la ele. Eu sunt hater, nu m-ar putea prinde niciun reality show din tara noastra, nici macar international. Asa ca nu pot fi luat in calcul si probabil sunt si subiectiv.

Tinerii in schimb, consuma tot mai mult continut de calitate. Ma surprinde cat de multe stiu despre chestii care nu sunt neaparat “comune”, promovate.

Au capacitatea sa gaseasca rapid adevarul, stiu sa separe sursele false de cele reale. Probabil faptul ca au acces de tineri la internet le-a dezvoltat si aceasta aptitudine.