Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume

Capitala noastra este ceva mai “frumoasa” in timpul verii, probabil pentru ca e mai “saraca” in populatie, poate chiar si in populisme.

Ne bucuram de un trafic normal si de mai multa liniste (manelistii au plecat la mare sau la munte – daca nu stiu sa inoate).

Singurele aspecte neplacute sunt cele generate de faptul ca observi la fiecare pas cat de putin se “misca” lucrurile in jurul nostru.

“Iarna nu-i ca vara”

Vara nu se poate lucra pentru ca e canicula, primavara si toamna sunt inundatii, iar iarna vine cu viscol si multa zapada. La noi in tara niciodata nu va fi momentul “oportun” pentru a face ceva.

Nu stiu cum se descurca alte popoare care au fost “binecuvantate” cu un climat preponderent calduros sau friguros. La altii e mai bine!

Scriam anul trecut, dupa ce ma “plangeam” (o sa ajung la modulul avansat) de faptul ca la noi in tara nu se intampla aproape nimic, despre cel mai lung si inalt pod din lume. Acesta este in Zhangjiajie din China, in muntii Tianmen.

Descopar astazi ca recordul a fost doborat de un pod din Elvetia, care a devenit cel mai lung pod pietonal suspendat din lume.

Podul are 494 metri lungime, 65 centimetri latime si atinge inaltimea de 85 metri. Doar 10 saptamani a durat constructia lui, pentru ca in alte tari se poate (probabil “climatul” e propice).

In cele 10 minute cat dureaza traversarea podului, turistii vor putea admira frumusetea masivului Matterhorn (altitudine 4,478 metri) din Alpii Pennini.

Haideti sa mai urmarim si la nivel mondial ce se mai intampla. Ce alte constructii unice si inedite ne “incanta” privirile (probabil si simturile) si ne impresioneaza prin ingeniozitate.

sursa imaginii: http://bit.ly/2fujVs8