China: cel mai lung pod din lume a fost inaugurat. Afla mai multe!

La o simpla cautare pe blog regasesti cateva lucruri interesante despre China. In viziunea mea, cel putin.

Nu sunt fanul acestui popor si nici nu vreau sa fac propaganda. Sunt satul insa de conceptul “made in China” asociat cu ieftin si de proasta calitate.

Cu totii stim ca majoritatea lucrurilor pe care le folosim sunt produse in aceasta tara. Cum? E treaba lor.

Unele sunt de calitate, altele nu. Depinde de firma producatoare si de banii alocati. Dar asta este o alta poveste. Am scris cateva randuri in acest articol, in cazul in care sunteti curiosi.

Cel mai lung pod din China si din lume

La inceputul acestui an, mai exact in luna aprilie, scriam despre faptul ca urmeaza sa fie inaugurat cel mai mare pod din lume care tranziteaza Marea.

Ati ghicit, este in China. Mai exact, leaga orasele Hong Kong, Macao si Zhuhai.

Are 55 de kilometri lungime, iar constructia acestuia a durat aproape 9 ani. Sunt 6 benzi, 4 tuneluri din care unul este pe sub apa.

Asa cum scriam si atunci, pentru a fi construit a fost folosit atat de mult otel (420000 de tone), incat s-ar fi putut construi 60 de turnuri Eiffel. Interesant!

Nu tot ce e produs in China e chinezarie

Sa mai zica criticii ca nu stiu chinezii sa faca lucruri de calitate. Cica 120 de ani ar fi garantat, ca si durata de viata.

China este foarte dezvoltata, nu doar ceea ce presupunem noi. Numai uitandu-ne la chinezii care viziteaza Europa. Ajung si la noi in Romania, nu trebuie sa ii cautam prea departe.

Cand majoritatea lucrurilor produse in lume se fac in tara ta, ajungi sa te dezvolti.

Ca si noi, romanii, cand produceam si stiam ce e ala export, aveam o situatie economica bunicica. Parca zero datorii externe. Dar sa lasam politica si economia pentru cei care stiu cu ce se mananca.

Urmariti-l pe Moise Guran pentru asta! Chiar va recomand!