Cine a cumparat aplicatia Clever Taxi?!

Daca sunteti din capitala (si nu numai) cu siguranta ati auzit, poate ati si folosit, aplicatia Clever Taxi.

Aceasta aplicatie a fost dezvoltata tocmai in frumoasa noastra tarisoara de catre mintile luminate ale lui Mihai Rotaru si Alexandru Dumitru (cei doi detineau doar 58,6% din actiuni, restul era detinut de: Bestjobs recrutare 34,1% si 6,1% de catre Andrei Pitis).

Clever Taxi este cumparat de My Taxi

In putinii ei ani de activitate, aplicatia Clever Taxi a reusit sa cumuleze 17.000 de soferi si 600.000 de clienti in cele 20 de orase in care era folosita.

Daca va numarati printre cei care mai “arunca cate un ochi” si la ce se intampla in alte tari, ati auzit de MyTaxi (mytaxi.com). Aceasta platforma si implicit aplicatie este detinuta de Daimler Mercedes si are inregistrati mai bine de 100.000 de soferi la nivel european.

Cei de la Daimler Mercedes au cumparat Clever Taxi. Pretul tranzactiei nu a fost specificat, s-a anuntat doar ca cifra are 7 zero-uri, in euro, asadar minim 10 milioane de euro.

Concluzia este ca cei doi talentati baieti au reusit ceva ce merita felicitarile noastre!

Anunt important pentru toti utilizatorii iPhone si orice alt terminal Apple din Italia.

In prezent, in camerele parlamentului italian, exista o lege care urmeaza sa fie adoptata/sau nu care presupune interzicerea vanzarii de telefoane inteligente care nu iti permit sa instalezi aplicatii de oriunde vrei.

Iar pentru ca politica Apple este tocmai aceasta, de a restrictiona instalarile (permite doar din App Store), s-ar putea ca puternica companie sa fie “alungata” din Italia.

Pare greu de crezut acest aspect, ramane sa vedem ce se va intampla in continuare.

Anul 2017 este un an greu pentru Apple

Anul acesta pare a fi un an ceva mai greu pentru Apple, punand in balanta si faptul ca isi pierde statutul de lider in topul celor mai valoroase brand-uri din lume.

Pentru prima data, Google reuseste sa detroneze Apple, in topul companiilor, avand o valoare de 245,5 miliarde dolari, iar Apple doar 234,5 miliarde dolari.

Pana anul acesta Apple reusea sa invinga Google cu o diferenta de cateva zeci de miliarde de dolari, iar acum Google a depasit Apple cu 11 miliarde de dolari.

In continuare, in topul clasamentului, dar la mari diferente, regasim Microsoft, Amazon, Facebook (129,8 miliarde), la o diferenta de circa 100 miliarde fata de cele doua companii din top.

sursa imaginii: http://bit.ly/2rN8Pjr