cine mai doreste, cine mai pofteste!

Am crescut alaturi de el, ne-a incantat auzul timp de 15 ani si si-a castigat popularitatea la nivel mondial! Daca va intrebati cine este personajul sau obiectul care a generat aceasta descriere, trebuie sa stiti ca este vorba despre “batranul” Winamp, soft-ul care ne-a permis sa ascultam melodiile preferate cu usurinta si rapiditate. Cred ca nu exista persoana care sa nu fi folosit macar o singura data acest program si care sa nu-i fi incercat numeroasele optiuni disponibile.

Lansat in anul 1997, Winamp si-a gasit rapid un loc in calculatoarele noastre, chiar un loc de cinste as putea afirma, fiind usor de utilizat, sigur, divers si bine dezvoltat. Oferind o multime de skin-uri, care de care mai interesante si atractive (eram fan-ul skin-ului Garfield), Winamp permitea rularea a mai multe tipuri de formate (mp3, WAV, MIDI, AAC) si astfel a devenit din ce in ce mai apreciat si cautat.

Din anul 1999, adica dupa 2 ani de la lansare, AOL cumpara Winamp pentru suma de 400 milioane de dolari, iar in prezent giganta companie este cea care a anuntat inchiderea acestui soft. Motivul care a contribuit la luarea acestei decizii nu a fost facut inca public, probabil este vorba despre concurenta deloc de neglijat pe care noile soft-uri o fac (cum ar fi platforma iTunes care incet dar sigur castiga suprematia).

Daca va numarati printre persoanele care isi doresc inca Winamp-ul in calculatoare atunci trebuie sa va descarcati noua versiune pana in data de 21 decembrie anul curent, dupa aceasta data nu vor mai exista update-uri sau versiuni noi pe care le vom putea descarca. Voi ce parere aveti despre acest soft, Winamp, cat de mult l-ati folosit si cat de multumiti sunteti de el? Considerati ca va fi o pierdere importanta pentru cei mai multi dintre noi sau ca oricum era depasit de noutatile aparute in domeniu?