Codul de canicula topeste Romania!

Am crescut in partea sudica a tarii si sunt oarecum obisnuit cu temperaturile ridicate. Chiar si asa, canicula din ultimele zile a inceput sa ma afecteze intr-o oarecare masura si pe mine.

Este atat de cald, incat de abia mai poti respira. Ajungi sa te “rogi” ca sa prinzi o adiere a vantului si sa “simti ca traiesti”.

Pe toate canalele de informare: televizor, radio, online, auzi aceleasi vesti terifiante: cod rosu de canicula in cea mai mare parte a tarii.

Cod de canicula in tara noastra

Pentru unii dintre noi, caldura este foarte greu de suportat. Persoanele in varsta, copiii sau cei care au probleme de sanatate, sunt cei mai afectati de acest fenomen.

Nu o sa discut astazi subiectul batranilor care pica pe strada pentru ca lesina de la caldura. Nu inteleg ce au ei de rezolvat urgent in toiul zilei, cine Mama Supararii ii obliga sa iasa din casa!?

Astazi o sa-mi indrept atentia si ingrijorarea spre copiii care stau pe afara, cu toate ca orice parinte “rational” ar sti ca acestia ar trebui sa stea in casa sau la umbra.

Nu lasati copiii nesupravegheati in masina!

Fiind vacanta, strazile, aleile si parcurile cartierului “mustesc” de copii dornici de joaca, prin orice metoda. Cu toate ca sunt tineri, observ de multe ori ca sunt transpirati, respira dificil si sunt ceva mai molesiti decat ar trebui.

Cel mai mult ma intristeaza cand vad in parcare copii singuri in masina. Nu inteleg ce parinte isi poate lasa copilul in masina nesupravegheat. Mai ales atunci cand stii ca temperatura din interiorul masinii creste foarte mult, foarte repede. Unii dintre ei au geamurile lasate deschise doar cateva degete.

Sa zicem ca ai doar o factura de platit si ca dureaza maxim 5 minute, dar daca ti se face rau, lesini sau ramai inconstient? Daca iti da cineva in cap pentru ca a vazut ca ai bani la tine? Daca?!

Chiar si animalele trebuie protejate de canicula!

Risti sa iti lasi copilul care nu stie sa vorbeasca, tintuit cu centura in scaunul lui special din masina?! Va muri si il vei avea pe constiinta toata viata! Poate ai totusi norocul sa il vada cineva si sa sparga geamul, poate!

Aceeasi situatie si in randul posesorilor de caini. Anual, la nivel mondial, mor mii de catei pentru ca inconstienta stapanilor este foarte mare!

Asta este realitatea! Trist!

sursa imaginii: http://bit.ly/2hu26Kt