Concurenta intre Apple si Huawei?

Am citit o stire conform careia Huawei a reusit sa depaseasca Apple in vanzarile de smartphone-uri in trimestrul al doilea al acestui an.

Pentru toti cei care sunt “hateri” Apple, probabil este o veste foarte buna.

Din fericire, lucrurile nu sunt chiar asa. Conform unui studiu (a carui exactitate poate fi discutata), Huawei a depasit Apple in vanzari in zona Europei Centrale si de Est.

Huawei si-ar dori sa poata fi competitor direct pentru Apple

Trebuie specificat faptul ca vanzarile nu sunt de smartphone-uri premium, asa cum vinde compania Apple.

Motiv pentru care, nu putem compara vanzarile Huawei axate pe telefoane inteligente ieftine, cu cele Apple axate pe cele premium. E ca si cum am compara cainii cu lupii, seamana dar nu sunt aceeasi specie.

Chinezii de la Huawei au reusit destul de mult sa “avanseze” pe plan financiar, crescandu-si enorm vanzarile. Cu toate ca ei se bazeaza pe “reproducerea” telefoanelor deja consacrate, nu pot fi acuzati de nimic, doar totul se produce in China.

Huawei a castigat foarte mult “teren” in Romania

In jurul meu, in tara noastra, observ ca din zece persoane circa trei au Huawei, ceea ce e destul de mult. Aproape un sfert. Cred ca numarul real este mult mai mare, asta este pur o observatie personala (bazata pe persoanele pe care le cunosc).

Se pare ca “strategia” acestora functioneaza de minune, din moment ce vanzarile lor au crescut considerabil, ajungand un adevarat “jucator” in aceasta liga.

In continuare Samsung ramane competitorul direct al celor de la Apple, in ceea ce priveste concurenta pe piata telefoanelor inteligente. Si asa va ramane si in anii urmatori, din punctul meu de vedere.

De ce ti-ai lua un telefon inteligent scump cand poti avea un Huawei care arata aproape identic, cu mult mai putini bani?!

sursa imaginii: http://bit.ly/2uGrQth