Copilul tau va folosi sau foloseste retelele de socializare?

Tu ti-ai lasa copilul sa foloseasca retelele de socializare? In calitate de parinte “wanna be” nu as face asta. Pentru ca nu are ceva bun de invatat in acest fel.

Poate considerati ca exagerez sau poate par “din alta galaxie”. Dar retelele de socializare de prea putine ori aduc ceva pozitiv in viata noastra.

Cu toate ca au fost create pentru a conecta oamenii aflati la distante mari, acestea au reusit mai mult sa duca la izolare.

Sunt tot mai dese studiile care “vorbesc” despre faptul ca singuratatea excesiva sau depresia au ca factor evolutia galopanta a internetului si implicit a retelelor de socializare.

Copilul trebuie protejat!

Avem mii de prieteni in mediul online care ne cunosc doar partea frumoasa a vietii, ceea ce prezentam. In realitate prea putini ne cunosc asa cum suntem.

Nu mai stim sa socializam atunci cand suntem unii cu altii, nu mai avem rabdare. Suntem frustrati si uneori chiar invidiosi.

De ce ai vrea sa-ti lasi copilul sa creasca intr-un mediu pe care nu-l poti controla?! Un mediu de mult prea multe ori toxic?

Socializarea se invata “pe viu grai”, fata-n fata. Incepe inca din primii ani de viata, in familie, apoi continua la cresa, gradinita, scoala si asa mai departe.

Ai grija de ceea ce “consuma” cel mic

Nu trebuie sa credem niciodata ca in mediul online sau pe retelele de socializare va reusi sa descopere mai mult decat gaseste in viata reala.

Si atunci, de ce l-ai expune atat de multor riscuri?!

Incerc sa inteleg de ce ai alege asta. Clar e mai simplu, mult mai simplu. Imi vad si nepotul cum creste si realizez ca pentru parinte asta e cea mai simpla “cale”.

Dar viata ne-a invatat ca de multe ori ceea ce e simplu nu e neaparat si bun. Asa ca, recomandarea mea este sa incerci mai mult. Sa faci mai mult pentru copilul tau!