Corpul nostru este influentat de multi factori. Care sunt acestia?

Trebuie sa stim sa avem mare grija de corpul nostru. In cazul in care ne dorim sa traim cat mai mult si sa fim sanatosi.

Sunt foarte multi factori care ne influenteaza viata. De la factorii de mediu, pana la cei genetici, dar si alegerile pe care le facem zi de zi.

Conteaza foarte mult mediul in care ne nastem, crestem si mai apoi traim. Sunt factori importanti care-si pun amprenta asupra calitatii vietii.

Cativa factori care ne influenteaza viata

Daca ne nastem intr-o familie saraca sau bogata, educata sau nu, intr-o tara dezvoltata sau in una macinata de revolte sau razboaie. Toti acesti factori au un mare impact asupra calitatii vietii.

La fel cum conteaza pana si influenta mediului inconjurator, cat de mult soare vedem zilnic. Pentru ca, de regula, vremea frumoasa este asociata cu ceva pozitiv.

Sa nu mai mentionez alimentatia si felul in care gandim. Acesti factori au un rol important, vital am putea spune. Tot ce ne macina in interior se va reflecta in exterior.

Fie cum aratam, fie cum ne simtim.

Putem incerca sa schimbam mare parte din aceste aspecte. Ne putem educa mintea si ne putem tempera gusturile. Sunt si factori pe care nu-i putem controla, cum ar fi cei genetici sau de mediu.

Dar, in mare parte, calitatea vietii depinde de alegerile noastre.

Corpul nostru este tot ceea ce avem

Putem invata ca mancarea sanatoasa nu trebuie sa fie frumos ambalata. Asa cum putem invata ca gusturile ar trebui sa fie orientate spre natural.

Daca alegem sa mancam sanatos, sa ne hidratam foarte bine corpul, deja am facut multe pentru noi.

Asta este partea cea mai usoara, sa zicem asa. Partea cu gandirea este probabil cea mai grea. Trebuie sa ne invatam sa gandim pozitiv, sa fim fericiti.

Pentru omul modern, constient de evolutia rapida a omenirii din jurul lui, faptul ca nu poate tine pasul cu ea il macina.

Apare stresul, factorul numarul unu al majoritatii deceselor la nivel mondial.

Ai grija de corpul tau, invata ca e singurul pe care-l avem.