Covoarele: un subiect care ma “bantuie” in ultimele zile!

Tu de unde iti cumperi covoarele? Pare o intrebare care nu ar trebui sa fie pe buzele unui barbat, nu-i asa?!

Ei bine, este o intrebare la care incerc sa gasesc un raspuns. In viitorul apropiat.

Cam toata viata am considerat covoarele inutile. Facand parte din generatia care a copilarit dupa caderea regimului comunist, am crescut, la fel ca si multi dintre voi, cu “persanele” in casa.

Si cat de mult uram zilele de sambata in care trebuia sa dau cu aspiratorul. Si cat de aglomerata era casa si cat de basic era aspiratorul.

Pe vremuri covoarele erau un cosmar

Nu tu filtre performante, nu tu zgomot subtil. Dar astea sunt alte subiecte despre care nu vreau sa-mi amintesc. Cel putin nu acum.

Cu aceste amintiri in minte, pe masura ce am crescut, mi-am format cumva ideea ca nu vreau covoare “in casa mea”.

Am avut norocul ca in chiriile in care am stat nu au fost covoare. Maxim cate unul micut. Un alt noroc, sa-i zic asa, este ca M nu agreaza covoarele.

Stiu ca pare greu de crezut, ca o femeie sa nu aiba covoare, ei bine asa este. Sau cel putin asa era, pana in urma cu cateva saptamani.

Voi de unde va cumparati covoarele?

Am realizat ca al nostru catel imbatraneste. De fiecare data cand sare din pat si de pe canapea aluneca pe parchet. Fiind si genul agitat mereu, aterizarile lui sunt haioase, dar destul de periculoase pentru sanatate.

Astfel, dupa o viata fara covoare in casa, M. s-a gandit ca poate ne-ar trebui unul sau doua. Plasate strategic, astfel incat sa ajutam cainele.

Am cautat online, pe la magazine. Nu ne-a placut nimic. Am realizat ca e totusi un stil care ar merge cu locuinta noastra si care ne-ar placea. Cel al covoarelor gen vintage, care par sterse.

Problema e ca am si gasit unul, tocmai in Dragonul Rosu. E perfect, dar … foarte scump. Asa ca intrebarea mea e: voi de unde va cumparati covoarele?