Cu Mocanita prin Tara Motilor

De cand vizitez Ardealul am inceput sa apreciez mult mai mult frumusetea Romaniei. Asa cum va ziceam si cand va povesteam despre Salina Turda, nu prea am vazut foarte multe obiective turistice din tara noastra.

Ardelenii sunt altfel de oameni, ceva mai buni, ceva mai “molcomi”, ceva mai iubitori de tot ce inseamna “glia stramoseasca” (sa fi invatat asta de la unguri?).

Daca ajungeti in zona Ardealului incercati sa vizitati si Tara Motilor. Pe langa peisajele exceptionale pe care le ofera relieful relativ jos al Apusenilor, veti descoperi niste oameni deosebiti: ospitalieri, hotarati (poate uneori mai “darji”), niste oameni pentru care legatura cu mediul inconjurator este sfanta.

Musai, dar musai, daca ajungeti aici faceti si un drum cu celebra Mocanita. Mai aveti timp pana in luna Septembrie. Veti simti ca va intoarceti putin in timp, veti trai o “senzatie majora” cu doar 15 km pe ora si va veti bucura de o parte din specificul acestei zone.

Ce este o Mocanita? Un tren care circula pe o linie ingusta in zonele de munte. Mai bine spus un tren special adaptat conditiilor de mediu “incapatanate”.

Trenul circula in zilele de Sambata si Duminica, pe distanta Abrud – Campeni, pornirea facandu-se din gara Abrud la orele 10:00, 13:00, 16:00. Trebuie sa stiti ca pentru a porni trenul e nevoie de minim 20 de persoane, asadar sa mergeti inarmati cu rabdare si sa incercati sa nu va dati “grande” daca nu va convine timpul de asteptare.

Cei 11 km de aventura cu siguranta va vor scoate din rutina si va vor oferi o experienta frumoasa, poate chiar unica daca ii acordati o sansa.

Trenul are 3 vagoane, fiecare dintre aceste vagoane avand o capacitate maxima de 18 locuri. Sunt sanse destul de mari sa nu fie foarte multi turisti si sa stati cat de cat izolati de alti oameni astfel incat sa puteti sa va “creati” propriul “film”, cel putin eu asa am facut.

Care este experienta voastra cu celebra Mocanita din Tara Motilor?

sursa imaginii: cffviseu.ro