Cum ati sarbatorit Ziua Tatalui?

Nu stiu cat de multe persoane cunosc faptul ca ieri a fost Ziua Tatalui in tara noastra, dar merita sa scriu cateva randuri despre asta.

Din anul 2009, in Romania, Parlamentul a dat o lege prin care in fiecare an prima Duminica a lunii Mai este dedicata Mamei, iar cea de-a doua Tatalui.

Majoritatea romanilor sarbatoresc in data de 8 Martie si Ziua Mamei, dar de fapt oficial atunci este doar Ziua Femeii (pe intregul mapamond).

Este destul de important si ar merita stiute aceste date, pentru ca nu se serbeaza in zile diferite doar la noi in tara, ci si la nivel mondial.

Va “spun” sincer ca nici eu nu am tinut cont de aceste sarbatori legale pentru ca in jurul meu oamenii pe care ii cunosc nu stiu aceste lucruri sau nu le considera importante. Motiv pentru care nu am considerat ca este necesar sa fac o promovare ampla a lor, dar nici chiar sa trec asa peste.

Pentru cei mai multi copii, figura paterna nu “joaca” un rol vital in cresterea si dezvoltarea lor. Cu toate acestea, exista si exceptii asa cum exista si anumite lucruri pe care doar tatii le pot face.

Daca esti fetita, cu siguranta te simti protejata oriunde mergi cu tatal tau. El reprezinta “siguranta si securitate”, parca ar fi o reclama pentru o firma de paza. Daca esti baiat, atunci tatal va reprezenta exemplul masculin, etalonul tau de “asa voi fi cand voi creste mare”.

Pentru fiecare copil figura paterna reprezinta ceva diferit, in functie de cat de implicat a fost in evolutia lui spre adultul de azi. Trebuie sa nu uitam ca figura materna nu este suficienta in evolutia noastra, trebuie ca aceasta sa fie completata de cea paterna pentru o dezvoltare echilibrata.

Nu uitati ca este omeneste a gresi si ca fiecare ne-am dori uneori sa putem face un salt in timp pentru a ne repara o parte din greseli.

Incercati sa va depasiti parintii atunci cand veti fi la randul vostru parinti. Pana atunci, haideti sa ne bucuram de ei, atat timp cat inca ii mai avem langa noi!

sursa imaginii: tes.com