Cum ne putem barbieri eficient?!

In adolescenta trecem prin cateva etape, sa le zicem schimbari, care ne transforma in adulti. Fiecare barbat le stie pentru ca le-a “simtit” pe pielea lui.

Incepand cu varsta de 10 ani ne schimbam din baieti in barbati si incepem sa percepem lumea ca atare.

Una dintre schimbarile care ne marcheaza aspectul este aparitia parului facial, aceasta etapa are un important impact social pentru ca reprezinta “barbatia”.

La inceput ne apare mustata si parul pe obraji, pe barbie, iar mai apoi parul facial ne acopera aproape in totalitate fata.

Daca sunteti nascuti inainte de anii ’90 ati prins celebra moda a tinerilor cu mustata. Era o adevarata onoare sa ai mustata si sa fii in scoala generala.

Personal m-a marcat (negativ) acea moda pentru ca nu imi placea deloc mustata si eram “obligat” de familie (gandire old-school) sa o pastrez. Pana cand, intr-o zi, am decis sa suport consecintele si mi-am ras mustata.

Imi amintesc si acum prima saptamana de dupa in care toti prietenii faceau misto de mine. Desi aratam mult mai bine, ca si prieten iti e mai simplu sa faci o afirmatie negativa, decat una pozitiva.

De atunci am ales sa fiu tot timpul barbierit si am avut aproape toate aparatele de ras disponibile. Am folosit la inceput celebrele BIC-uri, apoi diverse aparate cu mai multe lame (3 sau 5), iar spre final am trecut la aparatele electrice.

Din momentul in care a aparut primul aparat de barbierit electric am fost un barbat fericit. Barbieritul nu mai era un chin, ci o rutina “placuta”. Era mult mai simplu, mai precis, mai curat, mai rezistent, mai “fiabil”, sa zic asa.

Cu toate ca nu am tenul sensibil, barbieritul zilnic devenea un fel de “tortura” pentru fata mea. Si astfel, aparatele de barbierit electrice au inceput sa isi faca aparitia in casa noastra.

Pe masura ce anii treceau, apareau diferite tipuri de tehnologii, in functie de tipul de par al fiecarui barbat, de tipul tenului si de nevoie. Aparatele de barbierit electrice sunt de trei tipuri, in functie de tehnologiile folosite: cu lame, cu sita si mai apoi cu discuri rotative.

Puteti alege varianta care va avantajeaza in functie de bugetul disponibil, de tipul parului si tenului pe care il aveti.

Daca esti la curent cu tot ce apare nou in acest domeniu si daca cauti suficient de mult vei gasi cu siguranta aparatul ideal pentru tine. Trebuie doar sa fii informat!

sursa imaginii: toolsofmen.com