Cum o sa ne alimentam masina in viitor

Stii momentul ala in care desenele animate par a prinde “viata”? Ei bine, de fiecare data cand citesc ce noutati au mai aparut in lume, reusesc sa raman placut impresionat.

In curand nu o sa mai avem combustibil, adica petrol. Stim asta de mult prea multi ani si din acest motiv masinile electrice au evoluat atat de repede.

Pentru ca in acest domeniu se da acum batalia cea mai mare, uitam ca ar putea exista si alte variante prin care sa ne putem alimenta rezervorul masinii.

Ce ziceti de Thoriu? Nu, nu glumesc, incerc sa nu fac glume “radioactive”!

Se pare ca thoriul poate deveni un combustibil nuclear care ne-ar “salva” de una dintre cele mai mari probleme ale viitorului: tocmai combustibilul.

Dintr-un singur gram de Thoriu obtinem mai multa energie decat am putea obtine din 28.000 de litri de combustibil “clasic”. Conform cercetatorilor cu doar 8 grame de Thoriu putem sa folosim masina 100 de ani.

Adica noi, copiii nostri si probabil nepotii. Nu avem nicio sansa ca masina sa “reziste” atat de multi ani. Nici chiar una nemteasca.

Despre masina alimentata cu thoriu

Thoriul poate fi exploatat destul de usor, prin carierele de suprafata, in acest fel nu afectam prea mult mediul si nici nu este scumpa exploatarea lui.

A fost deja creat un concept al unui motor care functioneaza pe baza de Thoriu. Au fost folosite bucati mici, s-a construit o raza laser care incalzeste apa si produce abur care este apoi transformat in energie de catre o turbina.

Informativ: pentru acest element radioactiv a fost ales numele de Thor dupa zeul razboiului, din mitologia scandinava.

In alta ordine de idei, nu am reusit sa ajung miercuri la film, Thor. Cu toate ca expertii in filme din tara noastra incearca sa-i strice imaginea, merita vazut si o sa merg la cinema. Ceea ce probabil urmeaza sa va recomand si voua dupa ce il vad.

sursa imaginii: http://bit.ly/2zhdLnQ