Cum poti sa te racoresti intr-o zi torida de vara? Sfat util.

Cum te racoresti intr-o zi calduroasa de vara? Poti face ceva pe “cale naturala” fara sa abuzezi de “minunea tehnologiei”?!

Este deja cunoscut faptul ca unitatile de aer conditionat se vand “ca painea calda”. Indiferent de preturi, performante, fiecare persoana incearca sa aiba asa ceva in casa.

Adevarul este ca temperaturile ridicate transforma orice zi in una insuportabila.

Partea buna este ca a ajuns sa fie la indemana oricui un astfel de produs. Partea rea este ca sunt destul de dificil de ingrijit si nimeni nu face asta.

In mod normal filtrele ar trebui spalate, schimbate, unitatile ar trebui sa fie verificate periodic. Din pacate foarte putine persoane fac asta cu regularitate.

Poti sa te racoresti si fara aer conditionat

Si atunci ne trezim ca avem un aer conditionat care pe langa aer rece in casa baga si o multime de microbi. Ceva deloc de dorit.

Sa nu uitam de casele in care miroase urat, tocmai de la aceste unitati de aer conditionat care nu functioneaza cum ar trebui.

Ce facem insa in cazul in care nu vrem sa ne racorim in felul acesta. Sau poate nu putem.

Cu siguranta nu sunt singura persoana care nu suporta aerul conditionat. Sunt multi in situatia mea.

Problema este ca imi face foarte rau. In sensul ca sunt non-stop in alergii si sinusite. Ceea ce nu e deloc placut.

Incearca sa faci ceva pentru tine

Din acest motiv incerc sa gasesc solutii sa ma racoresc in alt fel, atunci cand sunt in casa.

Ajuta foarte mult hidratarea. Dar este important sa stim sa nu consumam lichide reci. Pentru ca ne va creste temperatura corpului, atunci cand vom incerca sa o reglam.

Asadar, lichidele consumate trebuie sa fie la temperatura camerei. La fel si dusurile pe care le facem, cu apa potrivita, nici rece, nici calda.

Puteti sa folositi un prosop ud, ca sa il puneti la incheieturi sau sub talpi. Puteti sa va luati un ventilator sau un evantai.

Sunt cateva solutii rudimentare care va pot ajuta mult. Pana la urma, nu va fi toata vara chiar asa. Sper!