Cum poti slabi sanatos, fara infometare!

Alimentatia este foarte importanta! Pe langa faptul ca ne “dicteaza” aspectul fizic, ne influenteaza si starea generala de sanatate. Noi, romanii, ne impartim in doua categorii: cei care acorda importanta alimentatiei si cei care nu!

Cu toate ca am crescut fara sa stiu ce inseamna sa mananci corect, am ajuns la maturitate sa acord o foarte mare importanta alimentatiei. Nu sunt paranoic si nu cad in extreme, incerc doar sa gasesc un echilibru in tot ceea ce consum, la fel ca si in celelalte “capitole” ale vietii mele.

Avand o mostenire genetica nu tocmai buna, in timpul facultatii am ajuns sa am o problema cu kilogramele in plus.

In facultate am avut probleme cu kilogramele in plus!

In acea perioada asociam slabitul cu ceva imposibil, considerand ca trebuie fie sa ma infometez, fie sa renunt la diferite alimente sau sa ma epuizez fizic (facand sport).

Salvarea mea a venit de la un prieten din copilarie care doar ce se intorsese din Londra si care mi-a zis ca el slabeste eficient cu pastile de slabit naturiste. La noi in tara nu se stia de asa ceva si am fost oarecum sceptic, pana cand am citit si m-am documentat de tot ce inseamna aceasta metoda de slabit.

Avand de la el pastilele de slabit naturiste le-am luat timp de doua saptamani, iar kilogramele in plus au disparut ca prin minune, fara efort. In toata aceasta perioada am incercat sa am grija si la alimentatie si din cand in cand faceam si exercitii fizice, de intensitate redusa.

Este important sa stii sa alegi ceea ce e bine pentru tine!

In cazul meu, totul s-a finalizat cu bine. De atunci nu am mai avut niciodata probleme cu kilogramele in plus, dar nici nu mai fac excese culinare. Pentru mine a fost suficienta o singura perioada de acest gen care sa ma aduca cu picioarele pe pamant.

Nu este deloc sanatos sa ai grasime in exces. Cu toate ca este greu sa spunem “Nu!” poftelor, trebuie sa invatam ca daca consumam tot ce ne dorim nu facem decat sa suprasolicitam buna functionare a corpului nostru.

Deja nu mai este vorba doar despre faptul ca suntem grasi, ci despre faptul ca nu mai suntem sanatosi.

Tot mai multe persoane au probleme de sanatate din cauza grasimii in exces!

Obezitatea a devenit o problema reala si in tara noastra. Numarul tinerilor care sufera de supraponderabilitate sau obezitate crescand alarmant!

Cu toate ca acum avem mult mai usor acces la informatiile de care avem nevoie, foarte multi renunta sau considera ca nu este important sa stie ce inseamna a manca sanatos!

Aveti grija de voi, avem doar un singur corp! Depinde doar de noi daca il distrugem sau nu!

sursa imaginii: http://n.pr/2vSYNPi