Cum putem scapa de racelile de sezon

A venit toamna si temperaturile au inceput sa scada vertiginos. Corpul nostru era obisnuit cu temperaturile ridicate din timpul verii, iar acum este “supus” unui “test de rezistenta”.

Din acest motiv, de fiecare data la schimbarea anotimpurilor, de fiecare data cand trecerile de la cald la rece si invers se fac brusc, apar racelile si gripele.

In jurul nostru incepem sa auzim tot mai multi oameni tusind, stranutand, stergandu-si nasul. Virozele sunt la ordinea zilei, iar daca intri intr-o farmacie ca sa-ti cumperi ceva, orice, pleci sigur cu o raceala.

Ce putem face pentru a ne intari organismul/sistemul imunitar?

Curele cu vitamine sunt indicate, in special cele cu Vitamina C, pentru ca acestea ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar si astfel sa fim mai rezistenti.

Un studiu interesant este cel al unor oameni de stiinta din Marea Britanie care au descoperit ca buna dispozitie este esentiala in lupta impotriva racelilor si a gripelor.

Nu este o gluma!

O echipa de experti de la Universitatea din Nottingham a studiat starea de spirit a unor subiecti, atunci cand au fost vaccinati.

Daca suntem fericiti suntem mai rezistenti in fata bolilor

S-a descoperit ca daca acestia erau bine dispusi cantitatea de anticorpi era mai mare (chiar si cu 15%) si astfel imunitatea marita.

Asadar, persoanele vesele, fericite, sunt cele care sunt avantajate chiar si atunci cand sunt bolnave. Cand suntem fericiti sistemul nostru imunitar

Fara nicio legatura cu acest subiect, sa nu uitati sa va uitati in aceasta seara pe cer pentru ca este Luna Recoltei.

Veti putea admira o Luna mai stralucitoare, o Luna care a ajutat ani la rand taranii oferindu-le lumina necesara pentru a termina munca de pe camp.

sursa imaginii: http://bit.ly/2xUzRM2