Cum sa faci bani usor

Iti place sa calatoresti? Ti-ai dori sa ajungi intr-un oras departe de casa, poate chiar pe un alt continent? Cum ar fi daca in acel oras ai gasi o institutie bancara care nu are usa, o Banca care e deschisa chiar si in timpul noptii?

Nu-i asa ca spiritul “antreprenorial” de roman descurcaret s-a trezit in tine?! Si nu, nu aberez doar de dragul de a face “conversatie”.

In India, in regiunea Maharashtra (in partea vestica, in apropiere de Mumbai), exista satul Shani Shingnapur.

sat in india

sursa imaginii: google maps

Satul este cunoscut pentru templul lui Shani, zeul hindu care este asociat cu planeta Saturn (Graha), un templu pe care localnicii il considera inca activ.

Zeul Shani este reprezentat de o roca de culoare neagra care a fost gasita de un pastor, in camp. Acesta a impuns roca cu o tija ascutita si aceasta a inceput sa sangereze, iar in noaptea respectiva zeul s-a aratat in visul celui mai pios dintre pastori. Templul este in camp deschis, fara acoperis deasupra, exact asa cum a visat pastorul devotat.

Aceasta credinta in zeul Shani este atat de puternica chiar si in zilele noastre incat casele din sat nu au usi (doar rama acestora), zeul protejandu-si satenii de rele (cum ar fi furturile).

zeul hindu shani

sursa imaginii: indiatoday.intoday.in

Primul furt raportat a fost in anul 2010 (dintr-o masina), urmatoarele fiind in anii 2011 (din casa unui oficial retras) si 2012 (chiar din templu). Cu toate acestea pana in prezent localnicii aleg sa nu isi incuie bunurile, chiar si magazinele, sectia de politie si banca de acolo trebuie sa respecte “politica” satului.

Se pare ca toti cei care au incercat sa fure din acest sat au fost “pedepsiti” prin imbolnaviri subite, unii chiar la cateva minute dupa comiterea furtului.

Curiozitati: in fiecare zi la templu se aduna intre 30-45.000 de vizitatori. Pana la inceputul acestui an (mai exact in 8 aprilie), femeile nu au avut voie sa intre in sanctuarul interior, conform traditiei din ultimii 400 de ani.

Daca ajungeti in India incercati sa va planificati o mini-vacanta si in satul Shani Shingnapur, cu siguranta merita o astfel de experienta, fara usi.

sursa imaginii: zeenews.india.com