Cum se mai circula pe autostrada A1?

Intre Bucuresti si Pitesti, tocmai pe faimoasa noastra autostrada A1, la kilometrul 47, un sofer a fost prins de aparatul radar “gonind” cu 225 kilometri pe ora. Cu siguranta nu e nici primul care circula cu o astfel de viteza si nu va fi nici ultimul.

Daca am fi in Germania, de exemplu, aceasta viteza nu ar fi o problema pentru ca acolo autostrazile sunt facute asa cum trebuie, masinile sunt functionale si soferii stiu sa conduca regulamentar.

Dar, la noi in tara, locul in care majoritatea soferilor nu au experienta necesara pentru a se deplasa in siguranta pe autostrada, locul in care masinile si drumurile nu sunt cum ar trebui, aici nu e in regula o astfel de viteza.

Degeaba soferului i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile, degeaba a platit o amenda “usturatoare” (circa 1300 lei), degeaba! Putea pune, cu usurinta, in pericol viata altor participanti la trafic!

Aceeasi faimoasa autostrada A1 are foarte mari probleme in zona orasului Sebes, din nou! Am mai scris despre inchiderea unei portiuni in articolul Romania versus China.

Intre orasele Deva si Sibiu, autostrada a avut numeroase probleme inca de la inceput, atat de proiectare, cat si de constructie.

Cu regularitate se intampla cate ceva in acea parte si determina redirectionarea traficului. Astazi banda de urgenta si prima banda au fost inchise in zona orasului Sebes, la kilometrul 304, pentru ca un rost de dilatatie s-a desprins.

Drumurile nu sunt facute asa cum trebuie, soferii nu au grija de masinile lor si unele sunt adevarate “bombe” pe roti, in aceste conditii noi ne permitem sa circulam cu viteze de peste 200 kilometri pe ora!?

Este totusi ceva cam mult chiar si pentru cei mai curajosi dintre soferi. Trebuie sa stii ca orice masina ai avea, oricat de multe sisteme de siguranta ar avea, la peste 200 de kilometri pe ora orice tip de impact iti poate fi fatal.

Poate tu scapi, pentru ca ai avut o masina puternica si performanta, dar daca cel pe care l-ai lovit era unul dintr-o Dacia 1310 care avea portbagajul legat cu sarma?

Daca cel din Dacie avea 2 copii mici pe bancheta din spate care in urma impactului au zburat din masina pentru ca nu aveau centura pusa (sau chiar deloc)? Risti sa ii ai pe constiinta toata viata doar pentru ca … te grabeai?

sursa imaginii: skytee.com