Curiozitati despre avocado!

In ultimul an am inceput sa includ avocado in alimentatia zilnica. Poate nu chiar zilnica, dar incerc sa consum cat de des pot.

Cu toate ca in alte tari avocado este consumat de ani de zile, la noi aceasta “moda” de abia acum incepe.

Avocado, fructul minune!

Avocado este un fruct, asa cum cu siguranta cei mai multi dintre voi stiu deja. Ceea ce probabil nu stiati, este ca un fruct de avocado are nevoie de un an ca sa atinga maturitatea. Nu e de mirare atunci ca pretul acestuia este destul de ridicat.

Doar in Statele Unite ale Americii exista 16 tipuri diferite de avocado. Tot aici acest fruct trebuie sa fie cules manual ca sa nu atinga pamantul (in cazul in care va fi vandut pentru consum).

In Mexic cei care se ocupa de droguri (marile carteluri) au cumparat terenuri intinse pentru a planta avocado si au “falimentat” in acest fel micii producatori. Din nefericire, acestia au realizat ca avocado este o sursa de venit considerabila. Cu siguranta nu se compara cu gramul de cocaina, dar este legal.

Nu ezitati sa incercati!

Tot aici si tot din pacate, sunt defrisate ilegal padurile de pini si sunt lasate fara apa plantatiile din jur (pentru ca avocado are nevoie de multa apa).

Avocado este un fruct extrem de sanatos, care poate fi consumat atat dulce, cat si sarat. Acesta inlocuieste cu succes untul si ne ajuta sa tinem sub control colesterolul rau. Chiar si in cosmetica este folosit cu succes acest fruct, pentru hidratare, iritatii, chiar si pentru reducerea ridurilor.

S-ar zice ca cei aflati intr-o relatie sau cei casatoriti ar consuma cele mai multe fructe de avocado. Pe principiul ca acestora le pasa mai mult de ceea ce consuma. Sau probabil femeia face cumparaturile si obliga sotul sa manance avocado.

sursa imaginii: http://bit.ly/2iFAAaa