De ce apare un ambuteiaj si cum scapam de el?

Cu siguranta ai stat de multe ori blocat in trafic, din diverse motive. Asa cum ai stat si intr-un ambuteiaj care aparent nu are nicio cauza, nu-i asa?!

Ambele situatii sunt frustrante si ti-ai dori sa nu existe. Dar, pentru ca viata nu este doar “lapte si miere”, vei mai petrece mult timp blocat in trafic. Stii si tu deja asta, nu are rost sa-ti amintesc.

De ce apare un ambuteiaj?

In cazul ambuteiajelor cauzate de diferite incidente/accidente, situatia este simpla. Trebuie sa astepti pana cand treci de zona respectiva (accident, diferite lucrari sau numar prea mare de masini).

Cum scapam de ambuteiajele fara o cauza clara si de ce se formeaza acestea? Iata doua intrebari pe care le voi “dezbate” in randurile de mai jos.

Se pare ca aceste ambuteiaje, numite “fantoma”, apar in momentul in care pe o sosea aglomerata un sofer decide sa incetineasca. Este un fel de efect in lant, de domino. Soferul din spatele celui care incetineste trebuie sa incetineasca mai mult si tot asa.

Si uite in acest fel se formeaza ambuteiaje de toata “frumusetea”, fara sa existe ceva efectiv, un obstacol, care sa fi generat acest incident.

Cum scapam de ambuteiajele fantoma?

Solutia ar fi sa respectam mentinerea distantei dintre noi si cel din fata si din spate. Daca se vor respecta aceste criterii nu vor mai exista astfel de situatii. Va dati seama ca este imposibil de realizat acest lucru.

Sugestia mea este urmatoarea: sa se faca campanii la TV/online, peste tot. In toate tarile din lume. Sa fie prezentate cateva secvente cu animalele salbatice care alearga in turma: bivoli, zebre, elefanti, pasari.

Iar concluzia sa fie simpla si exprimata cat mai clar. Daca niste animale, care nu poseda inteligenta, se descurca sa mearga in coloana, fara sa creeze blocaje, noi de ce nu am putea?!

sursa imaginii: http://bit.ly/2p1BQaN