De ce sa alegi sa scrii pe Afluent si nu pe blog

Inainte de a intra in detalii si a explica avantajele, vreau sa ma asigur ca toata lumea cunoaste platforma Afluent si stie cu ce se ocupa. Afluent este un website nou, lansat in mediul online de doar 7 luni, cu scopul de a oferi continut de calitate si de a realiza o conexiune intre autori si cititori.

Platforma a avut o ascensiune rapida in randul publicului pasionat de lectura, Afluent atingand in doar cateva luni borna de 1 milion de vizualizari si bucurandu-se de sustinerea a mai bine de 10 autori.

In anul 2017, si cu siguranta si in 2018, un factor extrem important in ceea ce priveste relatia companie-client este comunicarea. Iar din pacate, in Romania, aceasta comunicare este aproape inexistenta.

Ce trebuie sa facem ca sa comunicam mai bine cu clientii nostri?

Companiile nu doresc sa comunice cu actualii sau potentialii clienti, ci mai degraba prefera sa investeasca sute sau mii de euro in publicitate in speranta ca vor reusi sa obtina profit. Problema majora este insa ca oamenii nu folosesc internetul pentru a vedea reclame, ci pentru a ajunge la informatii interesante si relevante.

Iar tu, ca si proprietar de afacere, sau chiar si ca o persoana pasionata de scris, trebuie neaparat sa comunici cu publicul tau. Marea majoritate apeleaza la platforme gratuite sau decid sa isi faca un blog propriu si sa investeasca si niste bani. Ideea nu este una rea, deoarece faci primul pas in mentinerea relatiei cu publicul tau, insa exista si multe dezavantaje.

In primul rand, intervin costurile. Iar aici pot aminti doar cateva dintre ele: numele de domeniu, gazduirea pe server, template-ul site-ului, etc. Plus promovarea, desigur. Indiferent de cat de bun esti tu sau produsul tau, daca nu afla lumea de tine e ca si cum n-ai exista.

Si mai in gluma, mai in serios, pana si bunicile au ajuns sa aiba blog; deci daca nu faci ceva mai diferit decat ce exista in prezent in mediul online, va fi dificil sa ajungi la publicul dorit. Pe langa asta, pentru a avea rezultate bune cu un blog este nevoie sa scrii constant, ceea ce de multe ori nu vei reusi sa faci din lipsa timpului.

Care este platforma ideala?

Tocmai pentru asta a fost facuta si platforma Afluent, ca o solutie pentru cei care au nevoie sa comunice in mediul online, dar nu beneficiaza de timpul, resursele si cunostintele necesare. Pentru a avea insa o confirmare, l-am rugat pe Sergiu Bungardean, fondatorul Afluent.ro, sa ne spuna cateva cuvinte despre platforma:

“Discutam in momentul de fata despre o comunicare foarte proasta in mediul online intre companii si publicul tinta. De cele mai multe ori, problema este fie la blog-ul unde este publicat continutul, care nu inspira deloc profesionalism, fie la partea de promovare, unde companiile nu stiu cum sa ajunga la publicul tinta.

Afluent incearca sa rezolve aceste probleme: punem la dispozitie o platforma cu un design modern, oferim autorului ajutor la redactarea articolelor si acces la un public deja existent, iar pe langa asta, ne ocupam si de partea de promovare a continutului celor care prezinta interes subiectului in cauza. Totul gratuit, desigur.”

Asadar, concluziile sunt simple: daca vrei sa ai propriul tau proiect si consideri ca ai tot ce iti trebuie pentru a sustine un website in mediul online, de la timp pana la bani sau cunostinte de promovare, poti alege varianta blog-ului.

Daca in schimb ai nevoie de un canal profesionist de comunicare si vrei sa pastrezi vie aceasta conexiune intre tine si publicul tinta, Afluent este varianta ideala.

sursa imaginii: http://bit.ly/2tOgoag