De Paste sunt eu!

A trecut si nebunia generata de acest “Paste muncitoresc” si romanii se reintorc la casele lor cu burtile si portbagajele pline.

Sarbatorile sunt, de cele mai multe ori, momente de reuniune, de fericire si liniste, am scris putin si acum doi ani despre Paste.

Nu pot intelege, probabil nu voi intelege niciodata, nebunia iscata inaintea sarbatorilor, falsitatea din timpul lor si grandomania de dupa.

Am incercat si anul acesta sa nu fac celebra “indigestie” cauzata de oameni si “gretosenia” purtarilor lor. Am incercat si anul acesta sa stau alaturi de o parte din oamenii importanti din viata mea, am incercat sa nu ma las distras de toate “balariile” din jur. Si a fost bine!

Nu pentru ca a fost Pastele, ci pentru ca asa e de fiecare data cand vin aici, la liniste!

Suntem atat de falsi si de stupizi! Mi-as dori sa pot deschide ochii tuturor, insa atunci imi amintesc motivul pentru care nu ma simt bine uneori, si renunt! Lumea merita sa fie asa cum e! Fiecare isi merita soarta!

Pastele poate insemna ce vreti voi! Poate insemna si ceai cu biscuiti, pui la cuptor cu legume, un gratar doar cu sare si un orez fiert!

Poate insemna si repovestirea experientelor frumoase din trecut, impartasirea planurilor marete de viitor, plimbarile prelungite in natura, lipsa fotografiilor!

Traim ca sa postam “online” tot ceea ce mancam, purtam, iubim si facem, insa alegem de fiecare data tot ce e frumos. De ce? De ce simtim nevoia sa impresionam, ce obtinem? Ce ne lipseste?! Atentia!?

Sunteti mai fericiti? Ati primit “lumina sfanta” in sufletele voastre? Actiunile voastre sunt mai bune de acum inainte? Simtiti ca ati revenit la viata si ca ati inteles scopul vostru pe acest pamant?

Sau v-ati intors la aceeasi incertitudine, falsitate si obscuritate din viata voastra? V-ati intors la aceleasi nemultumiri si frustrari?

De ce nu incercati sa fiti voi!? Cu bune si rele! De ce nu incercati sa tineti alaturi doar oamenii care va plac pentru ceea ce sunteti, pentru Omul din voi!

Sarbatori linistite, dragii mei! Atat cat a mai ramas din ele! Fii ceea ce esti! Fii Tu!

sursa imaginii: pixabay.com