Depresia. Acorda-i atentie! Este o boala care poate ucide!

Depresia este o boala grea, iar in tara noastra nu se pune prea mult accent pe aceasta afectiune. Din pacate.

Depresia cronica in Romania atinge doar 1,5% din populatie. Ceea ce este foarte putin.

Specialistii spun insa ca nu este pus corect diagnosticul sau ca nici nu este cerut. Pentru ca romanii confunda depresia de multe ori cu oboseala, cu dezamagirile sau regretele, cu suferintele emotionale.

Nu trebuie sa neglijam aceasta afectiune, pentru ca agravata poate duce chiar si la moartea individului. Daca este descoperita din timp cu un ajutor de specialitate poate fi depasita.

Constientizand ca avem aceasta afectiune si urmand un tratament de specialitate vom reusi sa invinge boala.

Depresia este o boala!

Trebuie sa stim ca depresia nu tine cont de varsta. Sunt atat adolescenti depresivi, cat si persoane in varsta. Nu tine cont nici de sex sau categorie sociala.

Cei aflati in depresie nu trebuie sa fie neaparat persoanele care-si plang de mila, care plang la propriu sau care sunt vesnic triste.

Pot fi pur si simplu oamenii care se simt “goi”, care nu mai simt asa cum ar trebui emotiile, sentimentele. Cei care se simt inutili.

Nu trebuie sa gresim si sa credem ca acele persoane nu au nevoie de ajutorul nostru. Este gresit. La fel cum este eronata credinta ca despre depresie nu ar trebui sa vorbim.

Cum putem trata depresia?

Doar discutand deschis putem gasi solutii. La fel cum exista forme usoare sau moderate de depresie care pot fi tratate fara medicamentatie. Doar prin comunicare de specialitate.

Constientizand ca depresia este o boala despre care trebuie sa discutam, realizam ca am facut deja un pas important.

Sa nu uitam ca traim intr-o tara instabila economic, politic, financiar. Cum am putea crede ca doar 1,5% din populatie sufera de depresie?

Cu ce suntem noi mai buni decat norvegienii sau suedezii? Sa fim seriosi.

Depresia atinge sigur cote alarmante si in Romania, dar nu stim despre asta!