Depresia, o afectiune care ataca din umbra. Fii atent!

Daca ne ghidam dupa definitia de pe wikipedia, depresia este o stare mentala de tristete/amaraciune care persista lungi perioade de timp.

In prezent sunt milioane de oameni in intreaga lume care sufera de aceasta boala. Unii o constientizeaza si incearca sa se trateze, in timp ce altii o ignora.

Din pacate, odata ignorata, depresia devine din ce in ce mai puternica.

Cum depistam depresia?

Frica, nesiguranta, anxietate, lipsa emotiilor, frustrari. Sunt o parte din numeroasele simptome ale depresiei. Putem chiar si sa resimtim fizic: scadere in greutate, lipsa poftei de mancare, oboseala.

In numeroase cazuri de depresie apar ganduri care duc spre moarte, sinucidere.

Asa cum ati observat si voi, depresia nu este ceva ce poti controla. Nu e ca si cum zici: “de maine nu ma mai gandesc la asta si merg mai departe”.

Creierul este pana la urma greu de controlat, iar reactiile din interiorul acestuia ne dicteaza viata. Atat la propriu, cat si la figurat.

Foarte multe persoane mor din cauza depresiei. Cele mai multe pentru ca-si pierd dorinta de a trai.

Chiar si persoane publice, cunoscute, vedete internationale (imi vine in minte Avicii sau Chester Bennington). Oameni care ai crede ca au totul in viata. Ca sunt impliniti profesional, financiar.

Trebuie sa constientizam ca depresia este o boala!

Din pacate viata nu e atat de simpla. Nu e totul Alb sau Negru.

Conteaza foarte mult oamenii pe care-i ai alaturi. De cele mai multe ori ei fac diferenta. Poti sa ai milioane, dar sa nu ai macar o persoana “trustable” langa tine.

Si uite asa cazi “prada” celor mai “negre” sentimente si stari si ajungi sa gasesti sinuciderea ca singura optiune.

Iar atunci cand o persoana competenta intelectual, care a vazut si trait multe, ajunge sa se omoare, te gandesti: cat a suferit pana a luat aceasta decizie?

Iti imaginezi de cate ori ai vazut-o si ai crezut ca e bine. Poate ai fi putut face ceva!?

sursa imaginii: https://bit.ly/2K3GUYP