Despre cultura si localitatea Cucuteni

Nici nu imi pot aminti cu exactitate de cate ori am invatat, pentru chinuitoarele (in opinia mea) ore de Istorie, despre cultura Cucuteni. De atat de multe ori, incat in prezent nu am ramas cu nicio informatie.

Prin anul 1884 pe teritoriul tarii noastre a fost descoperit primul semn al existentei acestei civilizatii, in apropierea orasului Iasi. De atunci localitatea respectiva poarta numele civilizatiei, si anume Cucuteni.

Despre Cultura Cucuteni

Despre aceasta civilizatie stim ca a fost foarte veche (una dintre cele mai vechi de pe continentul european), ca s-a intins pe teritoriul Ucrainei, Republicii Moldova si Romaniei, dar si ca este invaluita in mister disparitia ei.

Cu toate ca stiau destul de multe, aveau case mari cu vetre in interior, practicau vanatoarea si agricultura, teseau, cofectionau unelte, ceramica de calitate (variat pictata), disparitia acestei civilizatii este pusa sub semnul intrebarii.

Cele mai multe asezari au fost mistuite de foc, insa nu poate fi stabilit daca a fost premeditat sau a fost un dezastru natural, cataclism.

Actiune onorabila a artistilor in localitatea Cucuteni

In speranta ca localitatea Cucuteni va avea parte de mai multi vizitatori, turisti, un grup de artisti (de la mic la mare) a inceput sa picteze gardurile, portile si chiar casele localnicilor.

Este o actiune care nu poate decat sa ne bucure, demna de tot respectul nostru. Se mai intampla si lucruri frumoase in corupta noastra tarisoara, lucruri de care putem fi mandri.

Daca aveti drum spre Iasi sau daca vreti sa vizitati chiar si cele mai necunoscute obiective turistice, mergeti pana in Cucuteni.

Pana la urma trecutul nostru este responsabil pentru prezentul pe care il traim, cu totii!

sursa imaginii: http://bit.ly/2kVoKgK