Despre divort in particular si despre viata in general

Divort. Probabil un cuvant care nu ar trebui sa existe atat de des in vocabularul nostru. Si totusi nu doar ca exista, dar este si unul din cele mai folosite.

Foarte multe persoane refuza sa se casatoreasca tocmai ca sa nu mai treaca prin aceasta urata procedura. Nu pentru ca dureaza mult, ci pentru ca este complicata.

Cu toate ca si in trecut multe cupluri erau intemeiate fara sa existe iubire, atunci era mai greu acceptat de societate divortul. Acum este cumva “la ordinea zilei”.

Cateva informatii utile despre divort

In SUA 20% dintre persoanele aflate la primul mariaj se despart in primii 5 ani de relatie, iar 48% in primii 20 de ani.

Acelasi studiu scoate in evidenta si ceva mai putin cunoscut, cel putin de catre mine.

Se pare ca daca ai multe femei la locul de munca (si esti barbat), iti vor creste sansele sa fii infidel. Si viceversa, dar daca am retinut bine procentul este mult mai mare in favoarea (sau detrimentul) barbatilor.

Asta inseamna ca ar trebui ca atat barbatii, cat si femeile, sa lucreze in medii in care colegii au acelasi sex. Ceea ce e destul de dificil, spre imposibil.

Viata este complicata

Mi se pare normal ca barbat fiind, inconjurat de colege de munca, sa “cedezi” mai usor.

Ai o zi mai rea in relatie, te-ai certat cu sotia. Ei bine, colega (deja frustrata si ea pentru ca banuie ca sotul o inseala) se lasa prada “vrajilor” tale. Si uite asa, scenariul cel mai ieftin a fost “incropit”.

Tine foarte mult de fiecare om in parte. De modul in care gandim si interactionam cu cei din jur. De cat de usor ne lasam influentati de ce e la moda si ce nu.

Adevarata provocare in viata nu e sa ai cat mai multe relatii, pana la urma toate sunt la fel.

Adevarata provocare e sa ai o relatie in care simti ca vrei sa fii si sa incerci sa o pastrezi cat mai mult. Poate chiar toata viata!