Despre sinucidere nu putem vorbi niciodata prea mult!

Despre sinucidere se vorbeste tot mai des in ultimii ani si in tara noastra.

Fenomenul a devenit popular atunci cand au inceput sa se sinucida vedetele. Cel putin asta e parerea mea.

Parca nu se acorda o importanta atat de mare pana cand nu au inceput persoanele pe care le urmarim sa-si curme viata.

In trecut sinucigasii erau blamati de societatea crestina in care traim. Se vorbea in soapta de ei, nu erau inmormantati cu slujba si de regula auzeai “sigur a fost posedat/a”.

In societatea moderna in care traim stim ca sinuciderile sunt o reala problema pentru ca de cele mai multe ori apar pe fondul depresiei.

Sinuciderea a ajuns o problema grava a societatii in care traim

Si cum depresia este o boala care ucide anual mult prea multi oameni din intreaga lume. Va dati seama ca si sinuciderile au ajuns sa fie ceva nedorit.

Daca in trecut sinuciderile care aveau la baza dragostea erau majoritare, in zilele noastre sunt cele care au la baza boala.

Mai exact, in SUA s-au facut mai multe studii care au scos in evidenta faptul ca persoanele care afla ca au cancer tind sa-si curme viata in primul an in care afla.

Trist, dar adevarat.

Va mai scriam eu (puteti citi acest articol) ca este destul de greu sa traiesti cu o boala cronica. Este si mai greu sa auzi ca ai o boala care te poate ucide.

Despre sinucidere trebuie sa vorbim tot timpul cu seriozitate

Pentru ca, oricat de puternic ai fi, ma refer acum strict din punct de vedere psihic, ajungi sa fii “macinat” de ganduri negative.

Stii si tu ca poti ajunge sa suferi foarte mult si pana la urma sa mori. Te simti nedreptatit si uneori obosit de a lupta pentru o viata care pare a nu mai fi a ta.

Si atunci, ajungi sa intri in depresie si sa ti se para o idee din ce in ce mai buna sinuciderea. Nu e deloc de glumit cu acest subiect.

Rugamintea mea este sa ii ajutati pe cei de langa voi care se confrunta cu asa ceva. Cu o boala cronica, incurabila, care le poate pune viata in pericol. Sau cu persoanele aflate in depresie.