Destul de putini depresivi in tara noastra, ceea ce e bine!

Suntem tara in care traiesc cei mai putini depresivi cronici, mai exact 1,5% din populatie. In timp ce media europeana este de peste 7%.

Este o veste buna si oarecum parca nu-mi vine sa cred ca aceste procente sunt reale.

Depresia e o boala grea care afecteaza tot mai multe persoane la nivel mondial. Din cauza acestei afectiuni se moare, pe bune.

Si problema este ca un depresiv nu se identifica usor. Aceste persoane se pot camufla, ascunde, poti trai alaturi de ei o viata intreaga.

Sunt cateva simptome care te pot ajuta sa identifici depresia, dar parca sunt prea greu de depistat.

Cum ii putem identifica pe depresivi?

Oboseala sau insomnia, tristetea, lipsa poftei de mancare, sentimente de inutilitate sau vinovatie, lipsa sperantei.

Aceste simptome pot aparea des in timpul vietii noastre. Problema este atunci cand apar foarte des, periodic si nu le putem depasi.

Invatam sa le acceptam ca fiind normalitate, parte a vietii noastre. Iar apoi, incet-incet, ne aduc intr-un prag in care pierdem dorinta de viata.

Depresia afecteaza de regula persoanele inteligente, artistii, cei care-si doresc totul sau mai mult de la viata.

Fiecare ajutor conteaza!

Conteaza foarte mult si mediul in care traim (chiar si clima are o influenta mare). Sunt multi factori care ne pot influenta negativ si este foarte greu sa depasim acest episod din viata noastra singuri.

Un ajutor din partea familiei sau a prietenilor poate fi mai mult decat important. Iar un ajutor de specialitate ar fi ideal.

Cu depresia nu trebuie sa glumim. Chiar si intr-o tara ca si Romania in care de abia acum incepe sa fie constientizata aceasta boala. La un nivel restrans.

Incercati sa discutati deschis cu persoanele care pot sa va ajute, in cazul in care simtiti ca ceva s-a schimbat in viata voastra.

Nu lasati nerezolvate acest gen de probleme, pentru ca puteti ajunge la consecinte grave.