Distrugem intr-un ritm alert planeta. Incearca sa constientizezi asta!

Tot mai des auzim in jurul nostru mentionat faptul ca distrugem intr-un ritm alert planeta.

Nu degeaba vedete precum Leonardo DiCaprio (e primul care mi-a venit in minte) incearca sa-si foloseasca numele pentru a duce la constientizare si sensibilizare. Intr-o oarecare masura.

Traim intr-o societate axata pe consum. Nu conteaza cum obtinem acel consum.

Astfel ajungem sa distrugem mediul inconjurator si mai rau chiar, animalele. Si daca ne amintim bine din cartile de geografie, biologie sau daca ne gandim putin si la istorie, nu putem trai unii fara altii.

Buni, rai, inofensivi, cu totii avem un rol pe acest Pamant. Daca dispare cate o specie, pe rand, incepe sa se “strice” echilibrul.

Ne distrugem in mod voit planeta

Iar in ultimul secol nu a disparut o singura specie, ci circa 60% din speciile de mamifere, pasari, pesti, reptile. Nu am inventat eu acest procent, din pacate, este real si inspaimantator.

Avem nevoie tot mai mult de energie, de pamant si de apa. Pentru ca suntem tot mai multi, avem nevoie si de tot mai multa mancare.

Iar in acest fel exploatam planeta, mai mult decat ar fi normal. Nu doar ca exploatam excesiv, dar si poluam, in ritm alert.

Daca citesti statistici, cat de mult distrugem, ai impresia ca vine sfarsitul lumii. Si probabil nu ne inselam prea mult, pentru ca sfarsitul planetei depinde foarte mult de modul in care ne traim viata.

Mai putem face ceva. Chiar si lucrurile marunte conteaza!

Nu spune nimeni sa treci dintr-o categorie in alta si sa fii fanatic. Dar, daca poti, incearca macar cat de cat sa faci o diferenta in viata ta.

Alege sa mergi cu sacosa ecologica la cumparaturi si foloseste-o pana cand se deterioreaza. Poate ti se pare ca e ceva nesemnificativ, dar conteaza enorm. Recicleaza, pe cat posibil.

Alege-ti tehnologie care nu consuma atat de multa energie, care rezista mai multi ani, ca sa nu ajungi sa poluezi atat de mult.

Fa schimbari marunte in jurul tau. Conteaza!