Doua filme despre familie, asa cum e ea!

As vrea sa va recomand doua filme pe care le-am vazut ieri. Primul este “This Is Where I Leave You” (2014, comedie, drama), iar cel de-al doilea “The Edge of Seventeen” (2016, comedie, drama).

Sunt doua povesti de viata care mi-au placut si pe care le voi revedea cu placere oricand. Sunt doua povesti inspirate din viata reala, asa cum o stim, cu bune si rele.

Fiecare familie este diferita deoarece fiecare individ in parte este unic. Felul in care interactionam unii cu altii ne distinge, si astfel se formeaza particularitatea familiilor.

Cred ca aproape fiecare persoana este nemultumita, intr-o masura mai mare sau mai mica, de propria familie. Copiii sunt nemultumiti de parinti, parintii de bunici si asa mai departe.

A existat dintotdeauna conflictul dintre generatii si fiecarei parti ii e greu sa renunte la propriile idei. Imi amintesc atat de multe momente din copilarie in care conflictul dintre bunici si parinti era atat de puternic incat pana si noi, copiii, eram afectati.

Nu vreau sa scriu despre propria copilarie, nu vreau sa ma plang de propria familie, sunt realitati pe care nu le mai pot schimba sau influenta.

Uitandu-ma la aceste doua comedii dramatice si la oamenii din jurul meu, pot doar sa afirm faptul ca fiecare familie este “fucked up” (mai mult sau mai putin).

Nu trebuie sa cadem in extreme, sa fim depresivi sau sa ne indepartam de familie. Nu vom schimba nimic in felul acesta.

Trebuie doar sa realizam ca “familia nu ti-o alegi”, trebuie sa intelegem ca datorita sau din cauza lor suntem adultul de astazi.

Putem doar sa ne schimbam pe noi, in cel mai bun caz. Nu putem schimba oamenii din jur si nici nu putem schimba ceea ce s-a intamplat (“time machine” – masina timpului inca nu exista – sau cel putin nu stiu eu de ea).

Sa fii impacat cu tine, cu felul in care gandesti si reactionezi, este foarte important. La fel ca si animalele, trebuie sa gasim un echilibru in viata noastra. Un echilibru fizic si psihic.

sursa imaginii: http://bit.ly/2l8uuQG