Doua vesti rele intr-o singura zi!

Clima se schimba, fapt ce influenteaza negativ “soarta” omenirii.

Din Ghetarul Pine Island din Antarctica (partea vestica – cea mai afectata de catre aceste fenomene de dezghet) s-a desprins un aisberg de 266,7 kilometri patrati (la scurt timp a ramas ceva mai mic, 259 km patrati, pentru ca s-au mai rupt bucati de gheata din el).

Atunci cand incalzirea globala ne influenteaza viata

Din anul 2000 si pana in prezent au avut loc 5 astfel de desprinderi majore, acestea fiind tot mai apropiate de interiorul continentului, fapt ce a contribuit la micsorarea calotei.

Partea rea este ca desprinderile nu se fac de pe margini cum ar fi firesc, ci din zona centrala.

In aceasta zona pierderile de gheata sunt destul de mari in ultimii ani, in ultimii 2 ani acesta fiind al doilea fenomen de acest gen.

Science Alert estimeaza ca 45 de milioane de tone de gheata sunt pierdute de catre acest ghetar in fiecare an, ceea ce contribuie la o crestere a nivelului oceanului cu un milimetru o data la opt ani.

Informativ: daca s-ar topi intregul ghetar, nivelul oceanului ar creste cu 52 de centimetri.

Ca sa intelegem mai bine cat de mare este bucata de aisberg care s-a desprins, suprafata capitalei noastre este de 228 kilometri patrati, iar bucata de ghetar rupta are 259 kilometri patrati.

O alta veste rea la nivel mondial!

Hugh Hefner, cred ca toata lumea ii stie deja numele, fondatorul Playboy, a murit in aceasta noapte (27 septembrie).

Nascut in anul 1926 in Chicago (Illinois), Hefner fondeaza Playboy cu doar 600 de dolari (prima editie – din decembrie 1953 – o avea in centru pe Marilyn Monroe).

Acesta a reusit sa transforme o revista intr-un imperiu care valoreaza milioane de dolari.

Pentru multi va ramane ca cel care a fost liderul revolutiei sexuale din anii ’60 sau ca si cel care a transformat pijamalele de matase in uniforma.

Pentru unii va ramane ca si barbatul care a intretinut relatii sexuale cu peste 1000 de femei, multe dintre acestea fiind tocmai celebrii sai iepurasi.

sursa imaginii: http://bit.ly/2k5ai5n