DPD Curier: experienta mea neplacuta

Cand au ajuns firmele de curierat din tara noastra atat de “puternice”? Cand au ajuns angajatii lor sa fie mai presus de clienti (cei care, pana la urma, le asigura locul de munca)? Oare in aceeasi perioada in care taximetristii din capitala au crezut ca ei conduc lumea?!

Inca de la inceput am realizat ca firma de curierat rapid DPD are mari probleme de organizare si mai are foarte multe de invatat. Dar, atunci cand ai nevoie sa livrezi ceva si doar ei pot, treci peste orice idee (si speri ca ea sa nu fie adevarata).

In data de 3 Decembrie 2016 am expediat un colet prin curieratul rapid DPD, din Bucuresti in Severin. Ieri, 8 Martie 2017, coletul a venit retur! Asta da curierat rapid! Eu pagubit cu taxa de 20 de lei pe care am platit-o. Cam asa a inceput experienta mea neplacuta cu DPD.

tracking dpd

Cum a inceput experienta neplacuta cu firma de curierat DPD

In noiembrie maica-mea voia sa isi cumpere o mobila de bucatarie de la Ikea. Era nehotarata in privinta manerelor pentru ca pe website nu aparea clar ce culoare vor trimite, iar in imagini erau trei culori.

Pentru ca nu isi dorea ca mobila ei sa aiba manere verzi, am decis sa merg eu la magazin, sa le cumpar si sa le trimit. Zis si facut!

Le-am achizitionat inainte sa isi comande ea mobila si le-am trimis in 3 Decembrie prin curier. De obicei, daca nu ajunge coletul a doua zi, cel tarziu a treia este acolo. Stiu asta pentru ca ne-am mai trimis colete si nu am avut probleme. Cel putin nu pana atunci!

Maica-mea isi comanda si ea linistita mobila, ii ajunge acasa, o instaleaza si manerele … pauza. Intre timp dau si eu telefoane, stau ore in sir cu telefonul pus pe speaker (pentru ca dureaza foarte mult sa intri in legatura cu ei).

Dupa ce explic situatia unei doamne aceasta ma linisteste ca totul se rezolva. Apoi mai trece o perioada si alt domn ma linisteste si el. Noi insa realizam ca timpul “tace si trece” si in data de 20 Decembrie ii cumpar mamei alte manere si i le duc personal cand merg de Craciun acasa.

Este aproape imposibil sa reusesti sa vorbesti cu un operat din Call Center-ul DPD-ului

Nu e rau sa ai doua seturi de manere, asta e! Tin sa precizez ca manerele nu au costat cat taxa de livrare, asta e motivul pentru care “pierderea” sau “ratacirea” coletului nu m-a afectat atat de mult! Financiar, ca psihic m-a afectat enorm!

In luna ianuarie am mai trimis cateva e-mail-uri pentru a clarificat situatia pachetului meu, dar fie nu am primit raspuns, fie m-au amanat.

Ieri, spre surprinderea mea, cand uitasem deja de coletul disparut, ma suna un curier. Se recomanda a fi de la DPD si ma intreaba daca sunt acasa. Intamplator eram!

Vine si imi aduce fix coletul pe care il lasasem in luna Decembrie, cel cu manerele. Si acum eu ce mai pot sa fac?

Firma de curierat DPD are o politica care nu favorizeaza clientii

Sa-mi bat capul sa stau cateva ore in telefon cu ei sau la Protectia Consumatorului ca sa le fac reclamatie? Sa ii dau in judecata? Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Orice as face mi-ar cauza doar mai multi nervi! Si eu nu sunt prima lor experienta neplacuta, sunt altii in situatii mult mai rele!

DPD Curierat Rapid, sper sa aveti succesul in afaceri pe care il meritati!

Cu stima si respect (ceva ce voi nu ati avut fata de mine), un client nemultumit!

sursa imaginii: http://bit.ly/2mnsIfb