Droguri, alcool, tutun. Tu cum iti protejezi copilul!? Fii atent!

Am ascultat dimineata la radio o stire despre faptul ca varsta medie de debut in cazul consumului de droguri este de 10-11 ani.

O stire care nu este deloc ceea ce ne-am dori sa auzim. Automat am inceput sa ma gandesc: cum au acces copiii la droguri, cand mie ca si adult cred ca mi-ar fi greu sa le procur?

Cu siguranta depinde anturajul. Asta ar fi explicatia care mi se pare plauzibila. Si apoi am realizat ca probabil acesti copii provin din medii si/sau familii dezorganizate, care au acces cu usurinta la droguri. Pentru ca … anturajul, dupa cum scriam mai sus.

ANA (Agentia Nationala Antidrog) este cea care ne ofera aceste informatii, dar si faptul ca cel mai consumat drog e canabisul. Totusi nu este asa de rau, decat heroina sau cocaina.

Consumul de droguri trebuie sa ne sperie

Toata lumea a preluat aceasta stire pentru ca in scurt timp a ajuns la TV in mediul online, apoi s-a creat panica. Copiii se drogheaza si in tara noastra, de parca nu stiam asta.

Ceea ce pe mine ma sperie si mai mult, este faptul ca varsta medie in cazul consumului de alcool si tutun este chiar mai scazuta. Asta este ceva ce ar trebui sa ne ingrozeasca cu adevarat.

Pentru ca alcoolul si tigarile pot fi procurate mult mai usor si cu mai putini bani. Iar faptul ca la 6 ani un copil fumeaza nu e deloc normalitate.

In plus, alcoolul si tutunul se regasesc in multe case, chiar si daca nu sunt familii dezorganizate. Iar un copil poate avea acces cu usurinta la ele.

Ar trebui sa fim atenti la copiii nostri!

Despre faptul ca un copil nu mai este supravegheat in permanenta nu trebuie sa va mai spun. Noi puteam lua orice ne doream din casa, fara ca parintii sa observe.

Asa ca, este trist ca se drogheaza copiii, este bine ca totusi ca nu sunt foarte multi. Este si mai trist insa ca mult prea multi consuma droguri de tipul alcoolului si tigarilor.

Mai mult chiar, multi sunt expusi acestui mediu si se considera normalitate.