Drumurile noastre toate!

Regii asfaltului au elicoptere si nu isi petrec vacantele in Romania, aceasta ar fi singura explicatie asupra faptului ca aproape 50% dintre drumurile Romaniei, mai exact 41,8% , sunt pietruite si de pamant. Pe langa acest aspect sumbru, chiar si aceste putine drumuri asfaltate pe care le avem au durata de serviciu depasita, nemaipunand in calcul „calitatea” materialului care s-a folosit pentru a realiza aceste drumuri „spectaculoase”.

Pentru a nu supara si mai mult auditoriul intr-o frumoasa zi de vineri, zi care marcheaza oficial inceputul unui weekend prelungit dedicat unui 1 Mai mult asteptat (dar oare meritat?!), voi lasa deoparte celelalte procente „incantatoare”.

Dar totusi nu pot sa trec peste o singura precizare, si anume caile ferate. Daca in anii ’89 Romania se putea mandri cu una dintre cele mai dense si circulate retele de cale ferata din Europa, dintre care aproape jumatate era electrificata (evitand astfel poluarea), in prezent reteaua de cai ferate „a luat-o la vale”, asadar ne putem mandri doar cu gunoaiele pe care le intalnim peste tot.

Atunci cand in tarile civilizate masinile vor zbura ca si in „The Fifth Element”, probabil urmasii lui „Base” vor aclama sus si tare ca avem aproape toate drumurile din tara asfaltate.