Dupa o anumita varsta nu ar trebui sa mai conducem!

Am auzit astazi la radio faptul ca actorul Ion Dichiseanu a lovit ieri (30 iulie), cu masina, 3 persoane care traversau regulamentar.

Incidentul a avut loc in statiunea Eforie Sud, pe o trecere de pietoni (parca traversau din stanga soferului – nu ca ar conta asta prea mult).

Traumatismele au fost usoare si victimele sunt in afara oricarui pericol, insa cunoscutul actor are deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Pietonii aventuriei si batranii care conduc desi nu ar mai trebui

Zilnic in trafic ma confrunt cu doua situatii care reprezinta, din punctul meu de vedere, o mare problema in tara noastra.

Prima este cea a pietonilor care trec strada in calitate de Zei, nemuritori. De multe ori forteaza traversarea strazii doar pentru ca asa au invata ei, netinand cont ca se joaca cu propria viata.

Cea de-a doua problema este a conducatorilor in etate.

Nu am nimic cu persoanele in varsta care inca incearca sa faca ceea ce fac deja de o viata intreaga. Dar trebuie sa realizeze ca uneori imbatranirea vine cu anumite repercursiuni asupra fizicului si psihicului.

Nu mai avem aceleasi reflexe, nu mai avem simturile la fel de bune, nu mai suntem in stare sa fim soferii care am fost in tinerete (in speranta ca atunci nu eram dezastru).

Pe masura ce imbatranim ar trebui sa fim mai intelepti

Ion Dichiseanu are 83 de ani si este iubit si apreciat de foarte multi romani. Dar totusi, are 83 de ani, sa nu uitam acest aspect.

In calitate de actor din Romania, cu siguranta nu isi permite un sofer personal (nu sunt platiti ca si cei de la Hollywood). Cu toate astea, exista si alte variante, printre care transportul in comun, taxi.

Peste 80 de ani deja corpul tau este predispus la diferite probleme care pot aparea din senin.

Poti avea oricand un atac cerebral, un stop cardio-respirator, tocmai cand esti la volan. Si atunci ce faci?! Exista riscul sa nu mori doar tu, ci sa ii omori si pe altii care nu aveau nicio vina.

Imi pare rau ca lumea nu constientizeaza ca uneori sa te retragi este tocmai o dovada de intelect si caracter puternic.

sursa imaginii: http://bit.ly/2vXm7MQ