Este bine sa ai noroc, dar poti sa il si fortezi putin!!!

Ai nevoie de mult noroc in viata. Cam asta este concluzia mea de pana acum.

De ce scriu asta? Pentru ca doar ce am citit despre faptul ca cele 200 de mii de albine care-si aveau stupul in faimoasa Catedrala Notre-Dame au supravietuit.

Asa e, ati citit bine. Atat de multe albine traiau in acoperisul grandiosului obiectiv turistic care a ars in urma cu doar cateva zile.

Daca nici asta nu e noroc, ei bine, nu stiu ce sa mai zic.

E adevarat si ca albinele sunt creaturi inteligente care au mecanisme foarte bune de aparare impotriva oricarui eveniment.

O doza de noroc … la pachet, va rog!

Mai aveti nevoie de un exemplu de noroc? Ei bine, am unul probabil la fel de surprinzator.

Ti-ai putea imagina ca o persoana cu deficit de vedere poate naviga? Pare greu de crezut, dar sigur ai mai auzit pana acum de astfel de persoane care-si depasesc limitele sau conditia.

Exista o persoana, mai exact un marinar, care chiar daca nu mai vede, poate naviga. Si nu asa pe un rau dintr-o parte-n alta.

Acest marinar japonez (in varsta de 52 de ani) a parcurs circa 14.000 de km. Mai exact, a traversat Pacificul.

Cat de mult noroc poti avea?

Pe parcursul calatoriei a fost ajutat de un alt marinar. Dar, cu toate astea, una din experientele care te fac sa te gandesti: eu de ce nu pot mai mult?

Ne limitam la prea putine de frica sau e un rezultat al educatiei? Cred ca educatia primita ne-a crescut si aceasta teama constanta.

Teama de esec, de stupid, de implicare. Teama ca vom fi respinsi de societate. Poate chiar o societate in care nu ne-am fi dorit sa traim.

Conteaza foarte mult norocul in viata, dar conteaza si norocul pe care ni-l cream. Adica limitele pe care le depasim pentru o viata mai buna.