Este bine sa facem planuri, uneori insa ne trebuie doar liniste.

Este bine sa facem planuri. Doar in acest fel reusim sa ne indeplinim anumite dorinte. Trebuie insa sa nu incercam sa ne planificam intreaga viata tinand cont de acestea.

De foarte multe ori planurile ajung sa iti distruga echilibrul, linistea. Ceea ce nu este de dorit. Cam asta e concluzia la care am ajuns.

Am patit-o in repetate randuri si de fiecare data imi doresc sa nu mai ajung in aceasta situatie. Nu stiu de ce uneori nu invat din greseli.

Probabil si voi va confruntati uneori cu aceasta problema.

Alegerile ne definesc viata

Evolutia presupune sa-ti depasesti conditia. Sa evoluezi. Pe plan personal, profesional, poate chiar emotional. In procesul de evolutie am incercat tot timpul sa-mi stabilesc obiective. Sau dupa cum as putea spune, sa fac niste planuri.

Imi doresc ca in viitorul apropiat sa invat sa conduc, ca sa imi pot lua masina. Asta era planul. Pentru asta am fost nevoit sa invat, sa fac scoala de scoferi si mai apoi sa lucrez ca sa am suficienti bani pentru masina.

Planul a fost bun, m-a ajuta sa evoluez si pe plan personal si profesional. Personal pentru ca nu mai depindeam de mijloacele de transport in comun. Iar profesional pentru ca puteam sa imi caut si job-uri care sa presupuna detinerea unui permis de conducere.

Planuri peste planuri

Insa pentru a ajunge aici a fost un drum lung, destul de anevoios. A presupus multa munca, nervi, implicare si asa mai departe.

Acesta a fost un exemplu de plan, unul pozitiv. Insa chiar si un astfel de plan poate crea un dezechilibru in viata, unul important.

Ai grija ce planuiesti si ce iti doresti. Este bine sa iti faci planuri, sa ai vise, asteptari. Trebuie insa sa fii constient ca unele dintre acestea iti vor distruge pentru o perioada scurta sau lunga de timp linistea.