Este foarte important sa fii sanatos! Alege sa ai grija de corpul tau!

Imi doresc multe de la viata. Dar atunci cand am crize, realizez ca tot ce-mi doresc cel mai mult este sa fiu sanatos. Atat eu, cat si toti cei dragi mie.

Nu te poti bucura de nimic din ce-ti ofera viata, daca corpul in care traiesti nu functioneaza corect.

Probabil fac parte, la fel ca si tine, din categoria celor care considera ca pot mai mult. Ma lupt zi de zi sa obtin tot ceea ce nu am avut.

O parte din aceasta ambitie e rezultatul copilariei (una plina de lipsuri), iar o alta parte, a personalitatii. Si astfel, zi de zi, an de an, incerc sa fac mai multe.

Iar pentru asta imi fortez corpul, incerc sa-mi depasesc limitele. Ceea ce, in cazul meu, nu e deloc bine. Pentru sanatate.

Sa fii sanatos poate fi o provocare!

Boala cronica pe care o am si de care incerc sa scriu mai des, desi imi este destul de greu, imi slabeste corpul. In sensul ca ma priveaza de o viata normala.

Pot manca doar anumite alimente, foarte putine, iar tot ceea ce consum este transformat prea putin in energie. Intregul meu sistem digestiv nu functioneaza asa cum ar trebui.

Iar cum mare parte din sistemul nostru imunitar este in stransa legatura cu cel digestiv … apar distractiile.

Predispozitie la toate bolile din lume, imposibilitate de tratament adecvat. In alte tari bolnavii ca si mine beneficiaza de anumite privilegii.

La noi in tara … trebuie sa muncesti la fel ca si o persoana normala.

Alege sa ai grija de corpul tau!

Si asta nu e tot. Nu doar ca am aceste probleme, dar mai am si episoade in care am crize (unele finalizate cu internari).

In aceste zile in care sunt o leguma si-mi doresc sa … multe chestii negative, realizez ca tot ceea ce e important este sanatatea.

Pe care o pierdem atat de usor. Fie din cauza unui stil de viata haotic sau a unei mosteniri genetice “de cacat”, fie din alti factori externi.

Aveti grija de corpul vostru (si de partea psihica), e tot ce avem mai important!