Este foarte usor sa-ti pierzi identitatea in zilele noastre!

Cine esti? Cat de usor iti pierzi identitatea in secolul nostru? Cat de mult te influenteaza evolutia social media?

Daca in trecut aveam timp sa ne formam caracterul din copilarie si pana in adolescenta, acum incepem sa avem probleme. La nivel mondial.

Psihologii sunt din ce in ce mai speriati de valul de “inadaptati”, le zic eu. Adica acele persoane care se pierd in mediul online si nu-si mai gasesc “personalitatea”.

Probabil va amintiti ca in copilarie aveati cate un idol. O persoana pe care o agreati si va doreati sa ajungeti ca si el/ea.

Cat de usor poti sa-ti pierzi identitatea?

Dar stiati prea putine despre acel individ. Nu aveai prea multe poze, nu-i stiai stilul de viata. Te “indragosteai” de o idee mai multe imaginata, decat reala.

Tinerele generatii cresc insa cu acces la orice. Iar in mediul online poti vedea exact ce face fiecare “idol”. Chiar mai mult, poti vedea tot ce fac cei din jurul tau si nu numai.

Cand vezi zambete peste tot, corpuri perfecte, locuinte pe masura, ajungi sa fii frustrat. Tu nu ai tot ce iti doresti. La tine viata nu e perfecta.

Iti lipsesc hainele si banii pe care-i au altii. Mai ai si un corp care nu te ajuta. Poate ai vrea si tu sa mananci ce vezi la altii pe instagram. Si uite asa ajungi sa fii nemultumit de viata pe care o ai, de cei din jurul tau si chiar de tine.

Alege sa fii cine esti! Acorda-ti timp sa aflii mai multe despre tine!

Ceea ce e o problema grava a umanitatii. Valul sinuciderilor creste, depresia atinge cote alarmante.

Este important sa realizam ca nimeni nu are viata perfecta. Poate cei care-ti zambesc zi de zi din pozele de pe instagram isi doresc sa aiba viata ta.

Nu poti stii niciodata care e realitatea, pentru ca in mediul online ti se prezinta doar o versiune.

Alege sa fii fericit cu tine, cu ceea ce ai si ceea ce stii. Incearca sa fii o versiune mai buna a ta, dar fara sa-ti pui viata in pericol!