Este greu sa te lasi de fumat, este si mai greu sa fii o tara nefumatoare!

Sa te lasi de fumat poate fi una din cele mai grele experiente de viata.

Cu toate ca nu am fost fumator, stiu cat de dificila este aceasta decizie si apoi act. Si stiu asta strict din calitatea unui “suporter” al celor care au trecut prin aceasta experienta.

Un tata, un frate, un bunic si un unchi, o iubitoare sotie. Consider ca sunt sufciente persoane, nu-i asa?!

M-a bucurat teribil vestea ca in Romania in sfarsit se interzice fumatul in spatiile publice. Este pacat ca a fost nevoie de Colectiv pentru asa ceva.

Cu toate acestea, mai avem “ani lumina” pana sa ajungem o tara de nefumatori. Asa cum isi doreste Marea Britanie, de exemplu. La ei visul insa devine realitate, in viitorul apropiat.

Interesant: nu e imposibil sa te lasi de fumat!

Mai bine de 1 milion de persoane s-au lasat de fumat in Marea Britanie in ultimii 4 ani. Nu exagerez si nici nu este o gluma. Pe cnn gasiti articolul cu pricina.

In urmatorii 5 ani se estimeaza ca doar 1 din 10 englezi vor mai fuma. Iar din 2030 Marea Britanie va putea fi o tara in care nu se mai fumeaza (pentru asta ar trebui sa atinga pragul de mai putin de 5% din populatie).

In prezent circa 15% din populatia tarii fumeaza, adica aproximativ 6 milioane de fumatori. In 2011 procentul era de aproape 20%.

Cu toate ca procentul celor care vreau sa se lase este mare, 6 din 10 fumatori, acestia nu reusesc pentru ca nu folosesc metoda potrivita.

Se poate si in Romania?

Daca cititi articolul veti realiza ca statul investeste masiv in campanii anti-tabac. Ceea ce e foarte bine.

Aveau si o metoda interesanta: sa te lasi de fumat pentru 28 de zile in luna Octombrie. Ce ziceti? Incercati si voi?

Ma bucura faptul ca cel putin bucurestenii, tinerele generatii, intelectualii, incep sa fie tot mai putin pasionati de fumat.

Parca nu mai e la moda sa stai cu tigara in gura.