Este important sa avem grija de corpul nostru!

Nu am fost pasionat de vreun sport anume in copilarie. Nici fotbalul nu m-a dat pe spate (la propriu si la figurat), nici baschetul sau voleiul. Nu m-am numarat nici printre cei care “devorau” stirile sportive sau discutau ore-n sir in contradictoriu despre echipele favorite.

Cu toate astea, imi place sa urmaresc un meci bun, de calitate, din orice categorie sportiva. La fel cum imi place sa admir persoanele care au grija de felul in care arata.

Miscarea este importanta pentru corpul nostru!

Prin liceu am considerat si eu ca este timpul sa acord o mai mare importanta modului in care arat. Pentru ca asa cum am scris mai sus nu sunt pasionat de sporturi, am decis sa merg intr-o sala de fitness.

La inceput nu aveam un program bine gandit. Faceam haotic exercitiile, uneori foloseam biciclete eliptice o zi intreaga. Nu eram nici prea atent la ceea ce mancam.

Dar, cu toate astea, pentru ca eram tanar, inalt si fara grasime, corpul era destul de tonifiat.

In facultate am inceput sa inteleg ce inseamna un program de sala bine gandit. A contat foarte mult si faptul ca antrenorii erau prezenti in salile de sport, fapt ce a contribuit la o mai buna cunoastere a aparatelor si a corpului.

Tot ceea ce facem ne influenteaza viata!

Am invatat si ce trebuie sa mananc, cat de des si in ce cantitati. La fel cum am inceput sa inteleg cat de important e modul in care ne incepem exercitiile si cum le terminam.

Sa nu va imaginati ca am facut sport de performanta sau ca acum ma numar printre cei care-si etaleaza patratelele in public. Nu! Stiu doar ca poti folosi biciclete fitness si daca nu esti gras, asa cum stiu ca daca nu respecti un oarecare regim alimentar si unul de odihna totul e in van.

Trebuie sa fim constienti ca avem un corp complex, care trebuie inteles si apoi respectat. Viata pe care o traim va depinde foarte mult de sanatatea corpului nostru.

Ceea ce facem cu el ne va influenta calitatea vietii si implicit performantele obtinute. Chiar si cat de fericiti vom fi va depinde foarte mult de asta.

sursa imagini: http://bit.ly/2Esq3c1