Este important sa optam pentru pavaje in amenajarea curtii?

Atunci cand ajungi la maturitate, amenajarea propriei case si gradini poate fi o provocare. Pana si ce pavaje alegi este o notiune extrem de importanta. Cum alegem corect, astfel incat sa fim multumiti de deciziile luate, este o intrebare la care ne dorim cu totii raspunsul.

Sa zicem ca am terminat cu amenajarea casei. Am observat ca nu este deloc usor sa-ti construiesti propria casa. Poate credeti ca ati scapat si amenajarea gradinii sau a curtii va fi o munca mai usoara. Nu este chiar asa!

Ce alegem pentru curtea interioara: sa fie util sau placut? Putem sa le combinam? Sunt cateva din primele intrebari care ne vin in minte.

Sugestia mea este sa optati pentru pavaje. Este probabil una dintre cele mai simple, utile si estetice modalitati de amenajare a unei gradini sau curti.

Indiferent de suprafata pe care o aveti disponibila, puteti opta pentru pavele care sa poata fi integrate cu usurinta in decor. Puteti sa pavati complet curtea. Puteti pune doar pe caile de acces sau in zonele tranzitate. Este strict alegerea voastra.

Daca va numarati printre cei care iubesc natura, spatiile verzi sau florile, aveti posibilitatea sa optati pentru pavaje care permit vegetatiei sa creasca prin ele. Am observat ca multe persoane le folosesc astfel incat sa se potriveasca cu “tematica” casei. Este si asta o varianta.

Alegeti din timp ceea ce va place si incercati sa tineti cont de toate aspectele. Cel financiar joaca un rol important, asa ca incercati sa cautati pavele de calitate la preturi rezonabile. Nu va lasati indus in eroare de sintagma “ieftin si bun”. Am realizat, de-a lungul anilor, ca nu este tot timpul valabila.

Pavajele schimba total aspectul casei noastre

Traim in secolul vitezei si a informatiei “la un click distanta”. Atunci cand vreti sa alegeti ceva, trebuie sa va interesati foarte bine. Cautati toate informatiile necesare, cititi forumurile de specialitate. Alegeti astfel incat peste 5 sau 10 ani sa nu fiti nevoiti sa schimbati sau reparati ceva.

Asta este partea buna la folosirea pavajelor. Daca sunt montate corect, oricat de mult ar “lucra” pamantul de sub ele, nu o sa fie afectata aleea sau curtea voastra.

Poate va amintiti de aleile din beton pe care parintii nostri le faceau in urma cu 20 de ani. Stiti ca dupa doar cativa ani apareau fisuri, se rupeau bucatile din ele. Toate acestea se intamplau pentru ca pamantul de sub se misca, dar si pentru ca betonul reactiona la schimbarile si diferentele de temperatura.

Nu veti mai avea aceste probleme atunci cand veti folosi pavaje. Trebuie doar sa aveti grija ca acestea sa fie de calitate si sa fie montate corect. Spor la ales!

sursa imaginii: http://bit.ly/2AnCUOq