Esti cu banii la limita? Cateva metode utile prin care putem economisi.

Esti la limita cu banii luna aceasta? A inceput perioada reducerilor si urmeaza cea a sarbatorilor. Sigur ai de facut o multime de cadouri si nu ai suficienti bani.

Astazi iti voi oferi cateva idei simple si rapide pentru a economisi bani.

Poti economisi foarte multi bani daca alegi sa calatoresti inteligent. Renunta pentru o luna la masina personala.

Fa-ti un abonament si foloseste mijloacele de transport in comun. Cu siguranta vei plati mult mai putin decat pentru a alimenta masina.

Daca nu folosesti masina, atunci renunta la taxi. Tot asa, in favoarea mijloacelor de transport in comun.

Cateva sfaturi utile pentru a economisi

Pe langa banii economisiti vei fi si mult mai relaxat, linistit si vei economisi timp. Aminteste-ti ca in aceasta perioada orasul este “paralizat”. Urmeaza sa petreci multe ore in trafic.

Alege sa mergi pe jos/bicicleta/trotineta pe distante scurte. Nu doar ca te poti bucura de peisaj, dar va fi si ceva util pentru sanatatea fizicului si psihicului tau.

Invata sa faci cadouri semnificative. De multe ori  cadourile nu trebuie sa fie foarte scumpe, pentru a fi valoroase. Asculta mai mult in aceasta perioada, sigur vei afla ce-si doreste fiecare.

Banii: metode de a-i salva

Nu pleca la cumparaturi flamand. Daca nu vrei sa ai un cos plin cu lucruri inutile, nu fa cumparaturi cu stomacul gol. Testat de mine in numeroase situatii. Imagineaza-ti ca tot ce iti iei in plus va trebui consumat (ceea ce poate duce la ingrasare), dar iti va depasi si bugetul.

Incearca sa nu iti cumperi nimic din ceea ce nu te face fericit sau nu consideri ca ai nevoie. Gandeste-te de mai multe ori inainte de a-ti achizitiona ceva. Merita?!

Daca ai vicii, tutun, alcool, droguri, atunci timp de o luna poti renunta la ele. Este bine si pentru tine si pentru buzunarul tau. Nu e definitiv si te vei consola cu ideea ca de sarbatori poti face orice-ti doresti.