Experienta auto

Chiar daca sunt baiat, nu mi-am dorit in mod deosebit sa obtin permisul de conducere. Cateva amintiri mai putin placute din copilarie si adolescenta, pe care nu vreau sa le mentionez acum, m-au facut sa am aceste retineri in legatura cu abilitatile mele de „sofer”. Insa viata nu este exact asa cum ti-o planifici sau imaginezi si din nevoie omul invata foarte multe lucruri.

Astfel, in facultate, am realizat ca ar fi mult mai bine daca as avea banii mei, iar cele mai multe locuri de munca care imi placeau cereau permis auto pentru categoria B. Experienta in domeniul auto aveam, aproape fiecare barbat e pasionat de masini, de cum functioneaza acestea si de ce performante pot atinge. Mai trebuia doar sa fac scoala de soferi si sa promovez examenul, usor de zis insa nu atat de usor de realizat.

Cu chiu cu vai am reusit sa fac rost de banii necesari pentru a imi plati scoala, lucram si in alt domeniu insa ca si student nu ma puteam lauda cu un venit important. Apoi am inceput orele de condus, ce sa mai zic: raiul pe pamant! Nu am crezut ca poate sa imi placa ceva atat de mult, nu realizam ca sunt capabil sa conduc chiar eu.

Am avut si norocul sa intalnesc un instructor care stia sa explice chiar si unui „stresat” ca si mine. Pe masura ce conduceam realizam ca imi place tot mai mult, iar atunci cand orele de condus s-au terminat am avut un sentiment de tristete. Trebuie sa recunosc ca in toata aceasta perioada nu am invatat nimic din teorie.

Cu 3 zile inainte de proba teoretica am inceput si eu sa fac chestionare auto aici si am intrat putin in panica pentru ca aveam impresia ca totul va fi mult mai simplu. Cunosteam bine indicatoarele rutiere, stiam regulile pe care le aplicam in trafic, insa intrebarile aveau un vocabular diferit si erau formulate astfel incat sa te induca in eroare.

Am avut totusi norocul ca le-am inteles si dupa ce am parcurs o data toate intrebarile m-am simtit mult mai stapan pe mine si pe cunostintele mele. Am luat din prima si proba teoretica si cea practica, iar chiar de a doua zi am fost acceptat la un interviu ca si agent de vanzari.

Astfel am avut norocul sa conduc mult inca de la inceput, am avut norocul sa nu am parte decat de tamponari usoare, iar cele mai multe nu au fost nici macar din vina mea.

Sunt curios daca voi folositi sau ati folosit chestionare auto cum sunt cele de aici si care este experienta voastra cu scoala de soferi si cu condusul?