Experienta mea cu Orange

De-a lungul timpului am “trecut” cam pe la toti operatorii de telefonie mobila. Am fost “partener” cu Dialog, Conex, Zapp, Vodafone, Cosmote (si apoi Telekom), iar acum sunt cu Orange.  Am ramas aici pentru ca sunt cei mai buni, pana in prezent! Va voi si explica de ce.

Pe masura ce tehnologia a avansat si nevoile mele au crescut. E normal ca mi-am dorit tot mai mult de la telefonul meu inteligent si implicit de la reteaua de telecomunicatii de care apartineam.

A trecut de mult perioada in care dadeam un beep pentru DA si doua pentru NU. A trecut si perioada in care soneria polifonica ne-a “marcat” existenta sau perioada in care ecranul monocrom ne “dadea pe spate”. Acum ne luptam pentru cat mai mult trafic, iar daca s-ar putea sa fie si in roaming ar fi ideal. Ca doar minute si mesaje avem deja nelimitate cu totii (sau?).

Experientele cu Vodafone si Cosmote

Am fost foarte multi ani clientul celor de la Vodafone, cred ca vreo sase ani avand abonament (si altii avand cartela). Acoperire aveau bunicica, insa ma disperau facturile care erau ocazional “umflate”. Cand deja situatia a inceput sa se repete lunar si cand “umflarile” erau deja de tipul sutelor de lei, atunci m-am suparat rau de tot si am plecat (portat).

Sa va descriu o situatie “uratica” a celor de la Vodafone. Nu m-au anuntat ca mi s-a terminat traficul de date. Nu mi-au limitat nici viteza si la o zi dupa facturare m-au sunat sa ma ameninte ca daca nu platesc un avans pentru factura respectiva imi “taie” serviciile. Mi se updatase telefonul si mi-am facut un cost suplimentar de mai bine de 100 de euro, ceea ce era foarte mult pentru abonamentul meu de pana in 20 de euro.

Aceste costuri suplimentare de date apareau constant (uneori nejustificate). Pentru ca nu am reusit sa port o conversatie “rationala” cu ei am renuntat.

Despre “relatia” mea cu cei de la Cosmote si mai apoi Telekom (pentru ca am prins si perioada de tranzitie) nu pot sa spun foarte multe lucruri rele. Cel putin nu de tipul unor sume de facturare colosale. Cu ei singura mea problema era acoperirea si faptul ca Doamne Fereste sa ai nevoie de informatii: sunt dezastru la partea de relatii cu clientii.

Cum am trecut la Orange?

Prietena mea e “in relatii” cu ei de mai bine de 10 ani. Peste tot pe unde mergeam impreuna ea avea semnal mai bun: si de date si de telefonie. De fiecare data cand avea o problema primea ajutor, chiar si daca era vina ei. Cand esti o companie mare care isi respecta clientii probabil iti permiti sa ii tii multumiti.

Si in urma cu un an si ceva m-am portat si eu. Si sunt multumit! Pana acum nu am de ce sa ma plang! Asa cum am ales iPhone-ul in detrimentul celorlalte telefoane inteligente pentru ca le apreciez simplitatea si utilitatea, asa am ales si Orange-ul.

Cine e lider pe piata telecomunicatiilor in Romania

Am inceput sa scriu toate astea pentru ca citisem ca si-au anuntat situatia financiara pentru primul sezon din acest an si au inregistrat o crestere a veniturilor cu 4,9% si a traficului 4G de 4 ori.

In prezent acestia au cea mai buna acoperire 4G din tara detinand 74% din populatia totala si 96,5% din cea urbana. Au aproape 10 milioane de clienti si sunt in continuare lideri pe piata serviciilor de telecomunicatii, chiar daca concurenta este mare.

Stiu ca incep sa isi imbunatateasca si serviciile de internet prin fibra optica, cele de televiziune prin cablu digital si de voce fixa, ceea ce reprezinta un mare avantaj. Chiar daca “ofertele atragatoare” ale concurentei le vor da batai de cap, sunt sigur ca cei ca si mine la un moment dat vor ceda si vor alege calitatea.

Daca citeste cineva de la Orange acest articol, ar fi frumos sa stie ca nu mi-ar strica “nitcavai” trafic de date in roaming. Glumeam doar! Sau?!

sursa imaginii: baysidesolutions.com