Experiente din viata la bloc, pentru ca noi nu ne plictisim!

Viata la bloc, cu bune si rele. Cu siguranta nu ajungi sa te plictisesti. Nu prea ai cum.

Ma gandeam la asta de cand am citit ca intr-o garsoniera/apartament din Satu Mare au gasit un cal. Exact, un cal! La etajul patru.

Tot ce-mi trece prin cap este cum ar fi vreodata sa se deschida usa liftului si inauntru sa fie un vecin cu un cal. Ceva mai greu de realizat gandul meu, fiind totusi nevoie de un lift suficient de incapator.

Viata la bloc …

Pana la concretizarea absurdului meu gand, oamenii aia chiar au urcat pe scari un cal, patru etaje. E si asta o performanta pe care nu o putem neglija.

Pe la noi, zona ceva mai civilizata, nu se intampla chiar de astea. Avem totusi un vecin care se presupune ca are gaini si gaste in casa. Nu stiu cat e de adevarat zvonul.

Vecin cu dihor am vazut, pentru ca il mai scoate din cand in cand la plimbare in ham. Am vazut de asemenea si vecini care pe balcon aveau siruri de carnat – sper ca nu taiasera porcul in casa.

De asemenea am vazut cum zburau de la etajul 9 hainele si lucrurile unui barbat. Il muta sotia anticipat.

Cateva experiente interesante

Mai avem vecinii care confunda ghena cu balconul si arunca paste si alte tipuri de mancare. Ii avem si pe fumatorii fara scrumiera sau cei care-si arunca gunoiul in balconul altuia.

Avem si chinezii afaceristi care si-au depozitat marfa ani de zile in buncarele complexului. Dar cea mai suparata este vecina care se cearta zilnic cu mama/soacra, nu stim inca ce este.

Vecina de la care ai ce invata in materie de injuraturi si vorbe “de duh”. Cea care de fata cu copii zice “sa moara David/Rebeca” si asa mai departe.

Protectia copilului ar avea un caz interesant, daca cineva s-ar sesiza in tara asta. Dar la noi … ca la nimenea.