Experientele din copilarie ar putea modifica ADN-ul

Teoretic copilaria este cea mai frumoasa perioada din viata noastra, practic nu este chiar asa pentru unii dintre noi.

Cu toate ca atunci cand suntem copii ar trebui sa fim privati de toate greutatile vietii de adult, uneori nu este asa.

In functie de mediul in care traim si de oamenii pe care ii avem in jur, viata noastra este mai grea sau mai usoara, chiar si atunci cand nu ar trebui sa fie in acest fel.

Am mai scris de cateva ori despre cat de importante sunt aceste aspecte pentru viitoarea noastra viata de adult si cat de greu este sa “estompam” efectele negative ale copilariei.

Cum ne influenteaza copilaria bolile din viata de adult

Se pare ca un grup de cercetatori din USA (Universitatea Northwestern) a analizat mai multe gene asociate inflamatiilor si a determinat ca acestea sunt oarecum influentate de experientele traite in copilarie.

Organismul nostru poate fi influentat si la nivel genetic de experientele traite atunci cand suntem copii.

Conform studiilor, anumite boli dezvoltate la maturitate pot fi generate de trairile din copilarie.

Pana acum stiam ca genomul ADN-ului nu se schimba, dar se pare ca prin procesul epigenetic de metilare un grup de metili poate fi adaugat structurii de ADN.

Stiinta incepe sa ne ofere noi informatii in ceea ce priveste mostenirea genetica

Asadar, experientele “traumatizante” din copilarie pot modifica intr-o oarecare masura structura genetica si pot activa la maturitate anumite boli care au legatura cu procesul inflamator.

Probabil in curand voi afla si eu cat de mult a influentat copilaria activarea bolii autoimune inflamatorii pe care o am.

Momentan nu sunt suficient de multe informatii in acest sens si mai trebuie efectuate multe studii pentru a intelege complexitatea intregului proces.

sursa imaginii: http://bit.ly/2hcVr4c